Wallpaper of The Nightwatch from Rembrandt in a living room

Zo behang je de muren met een wow-effect

Behang is dé magic trick op het gebied van interieur. Met een paar simpele ingrepen maak je van een doorsnee muur een absolute blikvanger. De mogelijkheden zijn groots en voor iedere stijl is er aanbod. Laat je inspireren met maar liefst 21 prachtige behang ideeën! Van kleurrijk en groots tot subtiel en minimalistisch. Behang geeft sfeer in elk interieur.

  1. Peacock wallpaper in hallway

1. Behang in de hal voor een groots entree

Kom binnen en laat je direct verrassen met fotobehang in de hal! Behang in de hal zorgt niet alleen voor een warm welkom, ook geeft het een ruimtelijke uitstraling met het diepte-effect in kunstwerken. Prachtige fotografie met diepte vind je terug in onder andere de verlaten plekken collectie en landschappen collectie. Heb je een favoriete acteur of actrice? Als je vaak de trap op en af moet, kun je dat maar beter doen bij een fijn gezicht! Bekijk jouw favoriete ster op behang.

Shop behang in stijl

2. Ontspannen sfeer met fotobehang van de natuur

Behang met bossen, planten of palmen zorgt voor een natuurlijke sfeer in huis. Voor mensen die van planten houden is een behang met een botanische print natuurlijk een paradijs. Als je fotobehang van planten of bossen op een lege muur aanbrengt, maak je in één keer een urban jungle in huis. Niets geeft je huis zo snel een totaal andere look.

Ontdek de natuur collectie

  1. Palm tree wallpaper on pink wall
  1. Nature wallpaper in bedroom from  Werk aan de Muur

Bekijk hippe fotobehang prints

  1. Wallpaper of The Nightwatch from Rembrandt in a living room

3. Klassiek behang

Het hangen van een schilderij van een oude meester is een goed idee, aangezien het tijdloos, klassiek en past bij iedere woonstijl. Behang met een oud schilderij erop lijkt erg op een klassieke muurschildering. Het perspectief maakt de ruimte dieper. In onze verzameling van Oude Meesters vind je jouw favoriete schilderij terug. Naast Hollandse meesters, vind je ook behang van onder andere klassieke Franse, Japanse en Vlaamse kunstschilders terug.

Ontdek de oude meester collectie van A tot Z

  1. Old master classical art as wallpaper
  1. Vogelconcert classic wallpaper from Art Heroes
  1. Dramatic classical art in bedroom from Art Heroes

Shop in stijl

4. Art deco behang voor een eclectische stijl

Art deco is een stijl waarbij een verzameling verschillende vormen een aantrekkelijk geheel vormen. Denk aan kleuren die rijk zijn, geometrische figuren en versieringen die overvloedig zijn. Een behang stijl die op dit moment erg trendy is. Als je art-deco-invloeden toepast aan je muur, dan krijgt je interieur een chique, stijlvolle uitstraling. Art deco behang kenmerkt zich door het gebruik van verschillende stijlen, wat je interieur een spannend contrast geeft.

  1. Werk Aan De Muur Mondiraan Behang 311552 Piet Mondriaan Composition En Rouge Jaune Bleu Et Noir Oude Meesters Collectie Copy

5. Colour blocking behang

Een kleurige inrichting is spannend, maar zeker niet saai. Kleurige behang is niet alleen vrolijk, het is ook een populaire trend. Een kleurig behang geeft je de hele dag energie en een positieve houding. Kies voor een print met talloze kleuren of kies een print in je favoriete kleur, zoals pastel, rood, geel of bekijk alle kleuren.

Bekijk alle kleuren

Ontdek de leukste behang prints

6. Combinatie van modern en klassiek behang

Behang met de mooiste modere kunstwerken van nu, geïnspireerd op de klassieke stillevens van Oude Meesters. Ontdek de moderne stillevens of de Nieuwe Meesters collectie en kies je favoriete behang print als echte blikvanger voor elk modern interieur. Echt origineel behang met een warme uitstraling en een hedendaagse twist.

Moderne meesters collectie

Bekijk leuke diverse behang ideeën

7. Modern en veelzijdig met grafisch behang

Grafische lijnen zorgen voor een spannende en levendige inrichting. Grafisch behang is een unieke compilatie van lijnen, driehoeken, cirkels en andere vormen. Deze muurdecoratie geeft je wanden een frisse uitstraling. Het effect bepaal je zelf. Van felle kleuren en abstracte vormen tot rustgevende, eenvoudige lijnen en cirkels. Met een strak, subtiel en verrassend resultaat als gevolg. Interieurs met grafische lijnen zijn strakker, en die met ronde vormen zachter.

Bekijk de grafische collectie

Laat je inspireren met grafische prints

  1. Ton sur ton behang Werk aan de Muur

8. De charme van ton sur ton behang

Één kleur in veel verschillende tinten. Dat is de ton sur ton stijl. Er wordt vooral contrast gecreëerd door middel van donkere en lichtere tinten. Met een kunstwerk in deze stijl kun je groots uitpakken, maar behoud je toch rust. Zeker wanneer je de kleur op andere plekken in je interieur laat terugkomen.

Shop in stijl

9. Spat-proof en vochtbestendig fotobehang

Het mooie, naadloze behang is bestand tegen vocht, waardoor het een goede optie is voor badkamer en keuken. Als er tijdens het koken wat vlekken ontstaan, zijn die gemakkelijk weg te werken, en als er in een bad een keer gespat wordt, valt het behang niet meteen naar beneden. Hang een mooie foto of schilderij van je woonplaats of favoriete vakantiebestemming in de wc of badkamer. Wil je het spa gevoel creëren in huis? Kies voor rustgevende fotografie van stranden, Boeddhistische tempels of prachtige minimalistische schilderijen. Voor de keuken hebben we culinaire fotografie of stilleven schilderijen met eten en drinken. De mooiste gerechten, perfect opgemaakt die een uitermate fijne sfeer met zich meebrengen.

Bekijk de badkamer collectie Bekijk de keuken collectie

  1. Seamless wallpaper still lifes kitchen Art Heroes
  1. Seamless wallpaper of a still lake in a bathroom Art Heroes
  1. Warm glow collection Werk aan de Muur

10. Abstract behang voor een kunstzinnige uitstraling

Laat je verbeelding spreken met abstract behang. Modern behang met expressieve penseelstreken zorgen voor een eigentijds interieur. Van moderne architectuur tot organische vormen en lijnen. Alles kan op behang! Kies voor een bijpassende kleur, je favoriete stijl en de sfeer die je wilt uiten. Abstract behang is een mooie en eenvoudige manier om een persoonlijke sfeer in je huis te creëren.

Bekijk de abstracte kunstcollectie

Ontdek meer abstract behang

11. Het landelijke leven op fotobehang

Houd jij van een gezellige, knusse en warme sfeer in huis? Dan is landelijk behang jouw match! Romantisch en landelijk behang halen het karakter van buiten naar binnen. Bij landelijk behang kan je denken aan warme kleuren en nostalgische invloeden. Denk aan prachtige koeien in de wei, een zwart witte Schotse hooglander, de mooiste landschap schilderijen en typisch Hollandse taferelen. Ook prints van natuurlijke materialen, zoals een houtmotief, geven je huis een gezellige uitstraling. Meer hiervan vind je in onze natuurlijk wonen collectie.

Ontdek de landelijke woonstijl collectie

  1. rural style cow wallpaper at Art Heroes
  1. Rural style Old master painting Wallpaper from  Werk aan de Muur

Bekijk landelijke kunst

12. Behang kunst op maat

Bij behang denk je misschien direct aan je hele muur, maar behang je dat ene lege hoekje of een stukje van de muur, dan kan dat ook een verrassend mooi effect geven. Bijvoorbeeld om een lange muur op te delen, of juist twee delen van je interieur met elkaar te verbinden. Alle prints maken we op maat, dus ook voor dat deel van jouw muur, dat nog wat extra liefde kan gebruiken. Wel is het goed om rekening te verhouden met de verhouding van je muur bij het uitzoeken van je werk. Collecties om je te inspireren zijn de bloemen collectie, de stilleven collectie en de steden collectie.

  1. Urban wall art as wall paper
  1. Photo of haarlem station as wallpaper Werk aan de Muur
  1. Jungle art as wallpaper for child's room

13. Hip kinderkamer behang

Je kinderen gun je de leukste kinderkamer die helemaal past bij zijn of haar karakter. In de uitgebreide kinder- en babykamer collectie vind je de leukste en hipste behangsoorten voor heel jong tot wat ouder. Van fantasierijke werelden tot verdwalen in de jungle. Auto's, dieren, prinsessen en ridders. Alles vind je terug! Wil je liever iets leuks doen met de naam van je kind? Vind de leukste prints voor kindernamen van A tot Z.

Bekijk de kinderkamer collectie

Laat je inspireren met leuke kinderkamer werken

14. Beach club gevoel met fotobehang van het strand

Als je je huis met fotobehang van het strand aankleedt, voelt het meteen alsof je in een strandhuis woont. Het strand is heel fijn; je kunt de golven eindeloos volgen, het zand is lekker zacht en je kunt diep ademhalen. Wanneer je fotobehang kiest, kan je je voortdurend in een magische omgeving bevinden. Ga voor prachtige foto's en schilderijen van de duinen, stranden en oceanen. Ga je voor een strand behang puur natuur, of houd je meer van watersport? Kijk dan eens in onze surf collectie, zeilen collectie of boten collectie.

Bekijk de strand collectie

Waan je in de strandsferen inspiratie

15. Slaapkamer behang inspiratie

Niets is bijna belangrijker dan een goede nachtrust. Door slaapkamerbehang aan te brengen, creëer je in één klap de sfeer waar jij het beste tot rust komt en maak je van je slaapkamer een plek waar je het liefst het hele jaar door zou willen blijven. De slaapkamer zal een prachtige uitstraling krijgen dankzij de behangprints van mistige bergtoppen, de groene oase van de jungle of een toefje romantiek dat uitnodigt om te blijven liggen.

Bekijk de slaapkamer collectie

Bekijk meer werken voor de slaapkamer

  1. Wallpaper for home office by Werk aan de Muur

16. Work hard, play hard met behang op kantoor

Met fotobehang verander je een saaie werkplek thuis, tot een creatieve broedplaats voor ideeën. Als je hard werkt, wil je dit wel doen op een plaats waar je tot inspiratie komt. Gebruik daarom fotobehang voor de ideale werkplek thuis. Denk aan inspirerende bossen, motiverende quotes of kleurrijke abstracte schilderijen.

Ontdek de kantoor collectie

17. Dieren fotobehang

Met een dierenprint kun je alle kanten op in je interieur. Van Afrikaanse wild life fotografie tot landelijke schilderijen van Hollandse koeien. Van tijgers, zebra's en krokodillen tot schattige honden, katten en paarden. Voor ieder dier is een prachtig fotobehang terug te vinden. Wat is jouw lievelingsdier? Vind jouw favoriete behang in onze dieren collectie.

Ontdek de dieren collectie

  1. Lion wallart Art Heroes
  1. Abstract wallpaper Art Heroes

Dierlijke behang inspiratie

  1. Still life wallpaper Art Heroes

18. Stilleven kunst op behang

Stilleven behang met bijvoorbeeld bloemen, eten of drinken laat letterlijk de tijd stil staan in je interieur. Het is stijlvol, trendy en klassiek. Als je een muur voorziet van een kleurrijk, stilleven met bloemen, sta je versteld van de schwung die het geeft in huis. Ga voor de stillevens bekend van het Rijksmuseum van bijvoorbeeld Jan Davidsz de Heem of Ruysch. Ben je op zoek naar een wat modernere variant? Dan past een modern stilleven goed bij jou.

Bekijk de stilleven collectie

19. Fotobehang van jouw favoriete stad

Met behang van je favoriete stad zit je altijd goed. Je raakt immers nooit uitgekeken van je favoriete plek. Rotterdam, Amsterdam, Utrecht of Nijmegen. De fotografen van Werk aan de Muur zijn overal geweest. Binnen Nederland en daarbuiten. Kies voor je stad in kleur, zwart wit of bijvoorbeeld sepia. Net wat past bij jouw stijl en interieur. Alle steden op behang vind je terug in onze steden collectie.

Bekijk de steden collectie

  1. Haarlem station wallpaper Art Heroes
  1. Wallpaper Utrecht Art Heroes

20. Behang in zwart wit

Een behang in zwart wit is een stijlvolle combinatie die nooit uit de mode raakt. Het is een subtiele toevoeging aan je interieur. Stijlvol en niet overheersend. Foto's, schilderijen, illustraties en alle andere kunstwerken in onze collectie kun je in het zwart wit op behang verkrijgen.

  1. Japanese fish wallpaper Art Heroes
  1. Black and white droplets wallpaper Werk aan de Muur

Shop in stijl

21. Bijzonder behang

Exclusief behang met een bijzondere uitstraling. Behang maak je op maat voor jouw muur, waardoor er talloze creatieve oplossingen zijn. Be creative! Combineer bijvoorbeeld behang met je lambrisering. Of plak het tegen het plafond van je favoriete ruimte. Je zal verbaasd zijn wat voor gaaf effect dit geeft!

Aan de slag

Heb je jouw favoriete werk gevonden? Kies nu welk behang soort je wilt. Ontdek de behang soorten en ga aan de slag!

Naar behangpagina

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks