Lees het interview met beeldmaker Carla Mesken-Dijkhoff

Creatief met Carla Mesken-Dijkhoff

Als je je hele leven al creatief bezig bent, zoals bijvoorbeeld bloemschikken en tekenen, dan is de stap naar fotografie zo gezet. Onze Leeuwardense beeldmaker Carla Mesken-Dijkhoff begon met fotograferen in het jaar 2005.

Beginnen met fotograferen

“Vanaf begin af aan vond ik het al leuk om de kleinste dingen te fotograferen,” begint Carla. “Druppels en veertjes en andere dingen waar je snel aan voorbij gaat.” Op deze manier begon Carla met macrofotografie. Aanvankelijk had ze nog geen cursus gevolgd, maar inmiddels wel. “Gewoon om te proberen wat het beste bij mij past. Een foto maken is niet zo moeilijk, een mooie compositie is heel belangrijk.”

Het onderwerp

Als Carla te werk gaat dan doet ze dat geheel secuur. “Ik zoek een onderwerp waar een ander aan voorbij gaat. En als ik iets gevonden heb, dan ga ik dit verder uitwerken, dan probeer ik er als het ware in te kruipen.” Zo kijkt Carla bijvoorbeeld naar de kleurstelling en de compositie, maar ook naar het lichtinval. Want wat voor Carla heel belangrijk is, zijn de achtergrond en de kleuren. “Het moet wel bij mij passen.” Aan nabewerking doet ze nauwelijks iets, wel werkt ze de stofjes en de vlekjes die soms met een foto meekomen, netjes weg. “En als ik het gevoel heb: dit is hèt, dan weet ik dat het een goede foto wordt. Meestal voel ik dit tijdens het fotograferen al.”

Het favoriete werk

Het favoriete werk van Carla is Golden drops. We zien enkele gouden waterdruppels op een stof. In het scherpe gedeelte kunnen we goed de structuur van het stof zien en het wazige gedeelte geeft een heerlijk dromerige sfeer. “Hier heb ik geprobeerd om het beeld, de compositie en kleurstelling op elkaar af te stemmen.” Veel van haar werken plaatst Carla op haar Instagram @carlamesken “Ik wil ook nog even zeggen dat ik het altijd super leuk vind om van Werk aan de Muur een berichtje te ontvangen dat een klant een foto heeft toegestuurd van het eindresultaat.”

Stylist Lianne over de werken van Carla Mesken-Dijkhoff: "De foto’s van Carla brengen rust over, ideaal voor wat meer zen in je woonkamer."

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails