omslag_marielle_leenders

De bloemetjes en de bijtjes van Marielle Leenders

Wanneer je echt met de natuur verbonden bent dan ben je bij de Brabantse Mariëlle Leenders aan het juiste adres. Mariëlle is dol op de natuur, van kinds af aan al. “Elke dag was ik in de natuur te vinden” zegt ze. En daar plukken wij nu de vruchten van.

De natuur biedt ons veel mooie flora en fauna en waar sommige mensen in alle haast voorbij fietsen en nooit de tijd nemen om te genieten van het moois, daar stopt Mariëlle. Mariëlle ziet de kleuren en vormen van planten en insecten en fotografeert ze op unieke wijze. “Sommige bloemen komen uit mijn eigen tuin,” voegt ze hieraan toe.

“Na de middelbare school ging ik naar de Design Academy in Eindhoven en hier stimuleerden zij mij om verder te gaan in de fotografie.” In het jaar 2000 is ze hier Cum Laude afgestudeerd om vervolgens haar vleugels te spreiden en de wijde wereld in te gaan. Sindsdien werkt ze als zelfstandig designer, fotograaf en consultant en bied ze bij Werk aan de Muur haar toffe werken aan.

Ze is kritisch en dat maakt dat haar foto’s technisch gezien tot in de puntjes kloppen. “Ik vind het belangrijk dat het onderwerp er duidelijk op komt. Alles moet tot zijn recht komen en daarbij vind ik het wel zo mooi als het er zo natuurlijk mogelijk uit ziet.”

Rariteitenkabinet_Insecten_10

Als we haar vragen wat haar favoriete beeld is dan zien we haar even twijfelen. Eigenlijk lezen we van haar gezicht af dat ze elke foto even mooi vindt, maar toch maakt ze een keuze. “Doe Rariteitenkabinet Insecten 10 maar,” zegt ze, “want die is het meest verkocht.”

Stylist Lianne over de werken van Marielle Leenders: "Super leuk en kleurrijke foto’s, haalt de natuur naar binnen."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Marielle Leenders!

Uit de community