Lees het interview met beeldmaker Lex Schulte

De foto’s van Lex Schulte

De Babantse Lex Schulte is in het dagelijks leven meester van groep 8 en meester in de fotografie. Want zijn kleurrijke plaatjes zijn stuk voor stuk prachtige meesterwerken. Lex geeft ons een klein inkijkje in zijn wereld.

Het begon met de analoge Praktica

Het begon voor Lex allemaal toen hij nog een klein Lexje van dertien jaar was. Hij kreeg toen namelijk zijn eerste camera, een heerlijke oude, analoge Praktica, en daarmee was zijn liefde voor het vak geboren. “Ik was gelijk verkocht,” begint Lex. “Zo leerde ik mijzelf fotograferen en na enige tijd had ik samen met wat vrienden een eigen doka. In zwart-wit weliswaar, maar dat vonden wij geweldig!” Zo leergierig als hij was, verslond Lex het ene na het andere fotografieboek. “Want internet was er toen nog niet,” zegt hij. Elke gemaakte foto kreeg van onze Lex een grondige analyse en door dat uit te zoeken kreeg hij steeds meer kennis en meer inspiratie. Inmiddels zijn we overgestapt naar het digitale tijdperk en Lex groeide hierin mee.

Sfeervolle landschappen en straatfoto's

“Ik maak graag sfeervolle landschappen en straatfoto’s met voorkeur voor het donkere,” legt hij uit. “Ik moet het tegenkomen.” Voor wat betreft nabewerking kiest Lex hier voor het minimum. “Ik heb geen Photoshop maar wel een ander bewerkingsprogramma en daarmee kan en doe ik precies hetgeen dat ik ook in de doka kon.” En Lex is pas tevreden als hij de foto ook zelf aan de muur zou hangen.

Through a hole

Zijn favoriete werk is een trompe-l’oeil in zwart-wit genaamd Through a hole. Een symmetrisch doorkijkje vanaf het dak van de grote of st Stevenskerk in Nijmegen met daarbij nog een verrassend uitzicht over de stad. “Deze foto heb ik gemaakt toen ik met mijn klas op excursie was. De foto was gelijk een succes, super leuk! De foto is namelijk ook gepubliceerd geweest in de Benelux editie van National Geographic. Iets waar ik zeer trots op was!”

Nieuwsgierig naar meer? Klik hier om naar de shop van Lex Schulte te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks