De grafische wereld van Harry Hadders

De grafische wereld van Harry Hadders

Als de Zuid-Hollandse Harry Hadders niet met grafisch vormgeven bezig is, dan is hij opweg naar Amsterdam. “Ik ben er opgegroeid en slenter er graag langs de grachten en door de Jordaan,” zegt hij. En uiteraard met zijn camera in de aanslag, want Harry heeft zogezegd het kunstenaarsgen: de oneindige drang om kunst te creëren.

Fotografie en grafische werken

In de grafische werken van Harry herkennen we een unieke en kleurrijke stijl; we worden er erg vrolijk van. Maar ooit begon hij met een ander medium. “Klopt,” begint Harry, “op jonge leeftijd was ik met fotograferen bezig en maakte ik foto’s van variërend van de natuur tot autoraces.” We gaan even terug naar 1968, toen de jonge Harry met zijn camera aanwezig was bij de Grand Prix van Zandvoort. En zoals een echte fotograaf betaamd was ook Harry lekker brutaal en assertief. “Dus liep ik met een groep van het Rode Kruis mee en kwam zo door de controle heen. Uiteindelijk had ik toegang tot het rennerskwartier en zelfs de startbaan. Zodra de laatste racewagen vertrokken was sprong ik gelijk de baan op om een dia te maken,” lacht hij met de duidelijke ondertoon dat dit vandaag de dag toch echt ondenkbaar is. De dia uit 1968 heeft hij al die tijd bewaard, onlangs zelfs gedigitaliseerd en nu is de afbeelding als print te koop bij Werk aan de Muur.

Grafisch vormgever worden

Harry kiest ervoor om Grafisch vormgever te worden. “Mijn ervaring met fotografie kwam hier altijd goed van pas bij het illustreren van bijvoorbeeld jaarverslagen en exposities.” Harry heeft ervaring met verschillende technieken die hij toepast in zijn werk. “Ik ben altijd op zoek naar uitgebalanceerde composities en originaliteit.” Daarbij is Harry nog best kritisch op zijn eigen werk. “En dat houdt in dat mijn werken even in de ‘ijskast’ gaan om er vervolgens weer met een frisse blik naar te kijken. Zo schaaf ik soms wel eindeloos bij tot ik honderd procent tevreden ben. Maar als ik twijfels heb, dan raadpleeg ik mijn vriendin. Haar mening is soms verhelderend”

  1. Headlines
    van Harry Hadders

Het favoriete werk van Harry

Het favoriete werk van Harry is Headlines. “Het is een etalagepop die ik gevonden had bij het grofvuil. Deze foto is lang geleden genomen, namelijk in 1984 en uiteraard nog met een analoge camera. Met een diaprojector en een dia van een lijnraster heb ik dit effect gecreëerd.” Harry staat ook regelmatig op kunstmarkten op diverse locaties in het land met onder andere het werk dat hij aanbiedt op Werk aan de Muur. “En met nieuw werk om de meningen van mensen te peilen,” voegt hij er nog aan toe. “Ik kan erg genieten van de sfeer op zo’n markt en de interactie met de mensen die er aanwezig zijn.”

Stylist Lianne over de werken van Harry Hadders: "Het is fijn dat Harry in series werkt. Zo kun je zijn werken goed matchen en dat is handig als je bijvoorbeeld twee werken naast elkaar wilt hangen, of een groot kantoorpand wilt voorzien van wanddecoratie in dezelfde stijl."

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Harry Hadders!

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails