Jumbotron beeldmakers Suzanne

De inspiratievibraties van Suzanne Groen

Van je hobby je werk maken is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Dat geldt ook zeker voor Suzanne. Na haar studie als medisch-secretaresse bleef haar creatieve brein op de achtergrond zeuren. Om een gezonde uitlaatklep te hebben en haar leven meer kleur te geven, pakte ze een schrift en stiften op. Nadat de eerste lijnen waren gezet, was de liefde voor tekenen geboren.

  1. Beeldmaker Suzanne

Over Suzanne

WOONT in Amsterdam WERKT als telefoniste in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis DAGELIJKS LEVEN moeder, creatieve duizendpoot, hoepelt met de hond, kletst tegen de kat en beschildert meubels tussendoor INSTAGRAM @suuzgroen

“Ik vind het heerlijk als ik in flow terechtkom waarbij de tijd aan mij voorbij gaat en mijn wereld alleen nog maar bestaat uit vormen, lijnen en heel veel kleur.”

Creatief brein

“In 2014 had ik net mijn studie als medisch-secretaresse afgerond, maar omdat ik mijn creatieve brein niet uit kon zetten, kreeg ik een enorme inspiratievibratie. Ik kocht een schriftje en stiften en ben sindsdien niet meer gestopt met tekenen. Dat resulteerde een half jaar later in mijn eigen kleurboek voor volwassenen, ‘Geef je leven kleur’. Tekenen is echter voor mij meer dan alleen leuke kleurvolle plaatjes maken. Ik ben onlangs hersteld van borstkanker. Hierbij heeft tekenen mij een enorme houvast gegeven om positief te blijven en niet bij de pakken neer te zitten.”

Zoekplaatje

“Kenmerkend voor mijn tekeningen is veel kleur. Kleur moet van het doek afspatten! Daarnaast houd ik ervan als lijnen in elkaar overvloeien en speel ik graag met verstopte teksten in mijn tekeningen. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer je ontdekt.”

Een wereld van vormen en lijnen

“Inspiratie voor mijn illustraties komen uit verschillende hoeken: ik put uit mijn eigen leven. Dus nu teken ik hoepelmeisjes, omdat ik zelf graag hoepel. Of een idee wordt getriggerd door onderwerpen die ik tegenkom op bijvoorbeeld Pinterest, DeviantArt of Instagram. Momenteel is Loish van Baarle een grote inspiratiebron voor mij waardoor ik uitgedaagd word om te groeien en beter te worden. Zo ga ik nu de uitdaging met mijzelf aan om meer gezichten te tekenen en van hieruit ook meer toe te leggen op volledige personen.

Eenmaal een idee in het hoofd, dan pak ik de iPad en ga ik los met experimenteren. Hiervoor gebruik ik o.a. Procreate waarmee ik mijn illustraties digitaal kan maken. Ik vind het heerlijk als ik in flow terechtkom waarbij de tijd aan mij voorbij gaat en mijn wereld alleen nog maar bestaat uit vormen, lijnen en heel veel kleur. En of ik ooit tevreden ben over mijn werk? Nooit!”

Stralen als de zon

Al mijn werken hebben een verhaal en weerspiegelen wie en wat ik ben, met veel kleur op een blaadje geplakt. Ik heb dus niet één favoriet werk op Werk aan de Muur staan, want ze zijn allen een deel van mij. Maar als ik moet kiezen, dan is ‘Stralen als de zon' erg bijzonder en waardevol. Dit werk is speciaal gemaakt voor mijn moeder. Toen zij overleed in 2014, heb ik haar beloofd dat ik zou stralen als de zon en maan, zoals zij dat ook altijd deed.

Leuk weetje over Suzanne: “Zeemeerminnen inspireren mij. Ik denk dat ik in een vorig leven een zeemeermin was! De schubben heb ik nog door een huidafwijking, Ichthyosis, ook wel visschubbenhuid genoemd. Ik heb er geen moeite mee, ze zijn zo mooi anders!”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Suzanne Groen te gaan.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails