sander_omslag

De landschappen van Sander Poppe

Als je naar de foto’s van Sander Poppe kijkt, dan voel je de wind haast door je haren, proef je de zilte zee en hoor je het suizen van de golven. Deze week dromen we weg bij de fantastische landschapsfoto’s van de van oorsprong Zeeuwse Sander Poppe (35).

“Zodra de lucht een kleurtje krijgt, in de ochtend of in de avond, dan pak ik mijn camera en ga ik eropuit,” vertelt Sander vol enthousiasme. Sander woont in het Zuid-Hollandse Alblasserwaard samen met zijn vrouw, de allerliefste vrouw van de wereld, zoals hij zelf zegt. En samen hebben zij een vierjarige zoon. De Alblasserwaard is voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens, die op de wereldlijst erfgoed staan van Unesco.

In het dagelijks leven werkt Sander bij CRJ Audio Visueel in Ridderkerk. We kunnen oprecht zeggen dat hij een manusje van alles is want hij doet hier de inkoop, verkoop, marketing en logistiek. “Lekker afwisselend,’ zegt hij, “daar houd ik wel van.”

“Als geboren Zeeuw trekt het water mij altijd. Ik houd van het weidse uitzicht, daarom fotografeer ik graag landschappen.” En als het even kan moet er dan ook iets van water in de foto te zien zijn.

Sander houdt van reizen. “Klopt, en ik ga dan ook regelmatig naar het Verenigd Koninkrijk. Hier is de natuur veel diverser dan in Nederland en dat spreekt mij zeer aan.” De rotsen, meren, watervallen en vooral de ruige kustlijnen staan dan ook graag model voor Sander en zijn camera.

Het meest trots is Sander op de foto After the glory. We zien hier het scheepswrak genaamd Duffy, deze ligt op een strand van de Westerschelde nabij Hansweert. “Deze foto zat al jaren in mijn hoofd, maar telkens kwam er iets tussen; het weer was niet goed, de lucht was net niet mooi genoeg of het getij was verkeerd… Toch is het uiteindelijk gelukt en ik ben erg gelukkig met het resultaat. Eigenlijk heb zoveel favoriete foto’s gemaakt, ik heb ze allemaal in een album in mijn shop geplaatst.” Bekijk Sanders favorieten hier.

Waterval bij Wallgau
Stylist Simone over de werken van Sander Poppe: "Wat een waanzinnige foto’s! Door het kleurgebruik zijn zijn werken uitermate geschikt voor in de slaapkamer."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Sander Poppe!

Uit de community