Jumbotron Anjaverbruggen

De portretten van Anja Verbruggen

Al zeker vijfentwintig jaar heeft Anja samen met haar man een kledingzaak in herenmode. Een prachtvak, maar toch besloot zij het roer om te gooien om te studeren aan de kunstacademie. Ze leerde er de fijne kneepjes van het schildersvak en maakt sindsdien onder andere prachtige portretten voor aan de muur.

Een nieuwe weg

Pas rond haar veertigste koos Anja ervoor om een nieuwe weg in te slaan. “Lang geleden heb ik gestudeerd voor schoonheidsspecialiste. Later heb ik jarenlang een heren kledingzaak gehad met mijn man en schilderen deed ik er als hobby naast,” begint Anja. “Als kind was tekenen en knutselen iets wat ik al zeer graag deed, dus het was een logische stap om toch maar eens naar de kunstacademie te gaan.

Hier heb ik veel disciplines ontdekt en geleerd dat ik best wel goed kon schilderen.” Na vier jaar studie aan de kunstacademie is Anja blijven schilderen. En zo ondernemend als zij is, is Anja groots gaan denken, want haar verkopen lopen best wel lekker.

“Mijn verf wordt vaak met een zachtheid geblend met mijn verfpenseel. Ik werk met olieverf dat wordt gemixt met een product waarbij ik deze blending gemakkelijk kan doen.”

Eerst de contouren

Allereerst gaat Anja op zoek naar een goede foto. Struinend op internet zoekt zij naar een gezicht dat haar aanspreekt, en als ze er een heeft gevonden, dan wordt deze gecropt en bewerkt in een fotobewerkingsprogramma tot hoe het uiteindelijke beeld eruit zal gaan zien. “Met het eindresultaat ga ik aan de slag op het doek. Ik teken eerst met potlood de contouren en ga dan aan de slag met mijn olieverf. Als het beeld voor mij perfect is, ik kan blijven doorgaan tot het resultaat is hoe ik het wil.”

“Ik teken eerst met potlood de contouren.”

De favoriet van Anja

We vragen Anja naar haar favoriete werk en dat is Tenderness. Een sensueel schilderij van een dame liggend op bed. Het laat veel aan de fantasie over. “Dit is één van mijn eerste blending werken met olieverf. Ik heb dit geschilderd in één dag en was verwonderd dat dit zo vlug en goed ging. Deze techniek was de aanzet tot de vele daarop volgende schilderijen. Daarom is dit wel mijn favoriet en ik vind het ook nog steeds één van mijn mooiste werken.”

Stylist Anouschka over de werken van Anja Verbruggen: "Last van een storende galm in huis? Kies voor een print op doek. Zo heb je een mooi kunstwerk èn een verbeterde akoestiek en sla je twee vliegen in één klap."

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Anja Verbruggen te gaan.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails