Jumbotron Atelier Paint ing

De schilderijen van Atelier Paint-Ing

Vanaf het moment dat Ingeborg Herckenrath als kind haar eerste kunstwerkje maakte, liet kunst haar niet meer los. Als beeldmaker maakt ze onder de naam Atelier Paint-Ing expressieve schilderijen vol emoties. Haar werken zijn divers, van menselijke portretten tot dieren en van natuur tot abstract. “In mijn hoofd trechter ik mooie vormen en kleuren die ik vervolgens combineer. Kunst draait voor mij vooral om emotie. Ik leg veel gevoel in mijn werken en geniet ervan als mensen geraakt worden.” Nieuwsgierig naar de kleurrijke schilderijen van Ingeborg? Lees dan snel verder.

  1. IMG 2521 kopie

Over Ingeborg van Atelier Paint-Ing

WOONT in Brabant, dichtbij een mooi natuurgebied SAMEN getrouwd en twee studerende kinderen van 20 en 21 jaar INSPIRATIE uit de natuur, cultuur en/of media VRIJE TIJD reizen, tuinieren, tennis en hardlopen HUISDIEREN 2 teckels waarmee ik graag wandel in de natuur INSTAGRAM @atelier_painting

Van tekenen tot schilderen

De passie voor creëren ontstond bij Ingeborg in haar jeugd. “Op 11-jarige leeftijd kreeg ik les van een kunstschilder”, begint ze te vertellen. “Daar heb ik geleerd om stillevens te tekenen en een scherpe waarneming te ontwikkelen. Pas toen ik dat onder de knie had, mocht ik ook gaan schilderen. Ik denk dat deze basis erg belangrijk is geweest om goed te kijken naar vorm, diepte en licht. Vanaf het moment dat ik mijn eerste ‘echte’ kunstwerkje maakte, liet dit mij niet meer los. Inmiddels schilder ik veel expressiever. Ik leg veel gevoel in mijn werken en geniet ervan als mensen geraakt worden.”

Groot, groter, grootst

Ingeborg besloot het grafisch vak in te gaan. “Ik leerde digitaal creëren, maar bleef daarnaast schilderen en tekenen. Wel heeft mijn beroep als grafisch vormgever invloed gehad op mijn schilderstijl. Zo verwerk ik graag teksten en lijnen in mijn werken.” Vanaf 2016 richt ze zich volledig op haar kunst. “Vanaf die tijd zijn de formaten ook steeds groter geworden”, lacht ze. “Ik heb een heerlijk atelier in mijn tuin waar ik dagelijks te vinden ben. Vanwege de steeds veranderde kleuren en vormen is de natuur voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie.” Maar haar onderwerpen zijn divers. Zo portretteerde ze vorig jaar Eva Jinek in het programma ‘Sterren op het doek’.

Gecontroleerde chaos

Ingeborg noemt haar stijl ‘eclectisch’. “Ik schilder expressief, maar mijn werken tonen een impressie. Mijn werken hebben een compleet eigen stijl met realistische en abstracte vormen. In mijn hoofd trechter ik mooie vormen en kleuren die ik vervolgens combineer. Daarna werk ik mijn idee uit op canvas. Ik werk graag met structuur als ondergrond en gebruik als eerste laag verf, zand en papier. Daarna schets ik mijn vormen met krijt en schilder ik het op met acrylverf. Deze verf heeft een korte droogtijd en daarom kan ik vrij vlug weer een nieuwe laag aanbrengen. Ik werk snel en dat maakt mijn werk spontaan. Ik verwerk ook materie, zoals collages of blaadjes. Ik schilder niet alleen met een kwast, maar giet ook verf op het doek zodat er automatisch gemengde kleuren en vormen ontstaan. In deze chaos maak ik dan kleine correcties.”

Kunst vol emotie

Na lang nadenken, noemt Ingeborg het schilderij ‘Portrait de l’artiste’ van Vincent van Gogh als haar favoriet. “Kunst draait voor mij vooral om gevoel. Dit schilderij is voor mij het ultieme voorbeeld van wat kunst met je kan doen. Ik was ademloos toen ik het voor het eerst in Musee d’Orsay in Parijs zag. Ik heb veel respect voor Vincent van Gogh en keek hem op dat moment recht in de ogen. Dit is de emotie die kunst kan brengen.”

Stylist Rosanne: “Ingeborg schildert graag op canvas. Wanneer je bij de werken kiest voor ons materiaal canvas kom je het dichtste bij de originele werken. Ons canvas is van de hoogste kwaliteit.Het canvas wordt strak over elkaar heen gevouwen over een houten frame. Dit zorgt voor een kleine verdikking, maar voor een zeer lange levensduur.”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Atelier Paint-Ing te gaan.

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails