Het team van Agami

De vogels van Agami

Agami is Nederlands grootste beeldbank als het gaat om vogel- en natuurfoto’s. En bij Werk aan de Muur hebben ze nu een shop geopend zodat iedereen de werken van Agami kan bestellen voor aan de muur.

Een deel van de opbrengst gaat linea recta naar De Vogelbescherming en daar zijn we trots op.

Wil Leurs, Roy de Haas en Marc Guyt hebben de beeldbank in 2001 opgericht en dit is een succes. Voor deze blog spreken we met Marc. “Ons ‘hobbyproject’ project is het verzamelen van alle vogelsoorten ter wereld. Gewoon omdat we een groot vogelaarshart hebben. We zitten nu al op enkele duizenden soorten van de circa tienduizenden vogelsoorten die onze wereld rijk is.”

Marc houdt zich graag bezig met fotografie. “Helaas doe ik het te weinig. Een eigen beeldbank beheren betekent minder zelf in het veld fotograferen, maar we doen het graag!” zegt hij. “Een groot deel van onze fotografen zijn continue met natuurfotografie bezig.” Dit zijn onder andere internationaal bekroonde natuurfotografen zoals Bence Mate, Markus Varesvuo, Jari Peltomaki en Danny Green.

De foto waar Marc het meest over te spreken is Bladmieren in actie van Bence Mate. “Deze foto is werkelijk een uniek natuurbeeld en het heeft een grote internationale prijs gewonnen. Namelijk de Wildlife Photographer of the Year 2010”.

Bladmieren in actie door Bence Mate

De foto is werkelijk een bijzonder tafereel. We zien een hardwerkende mierenkolonie waarbij elke mier een eigen taak heeft. Een van de mieren is de snijder. Deze snijd het blad in stukken. Sommige nog groter dan de mier zelf, want tja, deze beestjes zijn super sterk, dus dat kunnen ze makkelijk dragen. Deze stukken blad worden dan meegenomen door andere mieren. Wikipedia leert ons dat ze hier hun nestje van bouwen.

Het vogelaarshart van Agami is groot. Agami probeert dan ook een steentje bij te dragen aan het welzijn van de vogel door de Vogelbescherming te steunen. Een deel van de opbrengst van de foto’s van Agami op Werk aan de Muur gaat linea recta naar De Vogelbescherming en daar zijn we trots op.

Stylist Gina over de werken van Agami: "Als je een werk van Agami koopt, heb je niet alleen een mooie wanddecoratie, maar steun je gelijk de Vogelbescherming."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Agami!

Uit de community