Jumbotron beeldmakers Artstudio1622

De werken van Artstudio1622

Soms wordt creativiteit er met de paplepel ingegoten en onze Sigrid, de creatief achter Artstudio1622, is wat dat betreft één van the lucky ones. Als klein meisje kwam zij namelijk al in het atelier van haar moeder die beeldend kunstenares is en daar mogen wij nu de vruchten van plukken.

fotografie-virus te pakken

Als klein meisje genoot zij al van de creatieve lessen op school. “Ik was dol op de opdrachten die ik bij tekenen kreeg,” begint Sigrid. “Daar ging ik dan verder aan werken in mijn moeders atelier.” Later, toen Sigrid achttien jaar werd, kocht ze haar eerste spiegelreflexcamera en kreeg zo, mede dankzij haar toenmalige vriend, het fotografie-virus te pakken.

Niet uit het veld te slaan

Van oorsprong is Sigrid gezondheidswetenschapper. “Ik heb vele jaren met veel passie en plezier gewerkt in verschillende functies met relatie tot de medische wereld. Helaas werd ik in 2013 ziek en belandde in het ziekenhuis. Waarschijnlijk had ik een beroerte opgelopen. In 2015 kreeg ik daar nog een herseninfarct overheen en sinds dat moment gaat werken niet meer.” Toch laat Sigrid zich niet uit het veld slaan door hetgeen wat haar overkomen is. Op haar eigen tempo kan ze zich nog lekker bezig houden met fotografie en schilderen. “Er zijn periodes dat ik wat meer bezig met met fotografie en schilderen en soms ben ik minder actief.”

Veel geëxperimenteerd

Sigrid heeft in haar fotografie en schilderwerk veel geëxperimenteerd met verschillende stijlen en materialen. Ook laat ze zich graag inspireren door musea of door posts op Instagram. “Zowel in fotografie- als schilderprojecten heb ik een voorkeur voor semi-abstract werk met veel textuur en ik ben dol op mixed media en details.” Ook laat Sigrid verval en decollage in haar werken terug komen.

Steeds meer betekenis

Als Sigrid iets ziet wat haar inspireert dan begint er een proces in haar hoofd dat zich uitwerkt tot er een concept ligt. “En dat kan best een lang proces zijn,” begint ze. “Meestal begin ik met creëren wat dan tijdens het werken ook nog kan uitlopen naar iets totaal anders. Soms groeit het uit naar iets dat gaandeweg steeds meer betekenis krijgt.” Met fotografie is dat voor Sigrid anders. Ze vindt het leuk om om zomaar op pad te gaan en dan alle details in de omgeving tot zich te nemen en vast te leggen met haar camera.

“Ik was dol op de opdrachten die ik bij tekenen kreeg”

Een paar jaar kan duren

“Ik bewerk foto’s altijd na,” zegt ze. “Eerst bekijk ik de ruwe versies een aantal keer en selecteer ik de foto’s die mij het meest aanspreken zodat ik deze kan bewerken in mijn fotobewerkingsprogramma. Bij schilderwerk gaat dat anders. Dan laat ik het soms gedurende het proces aan mijn moeder zien en dan bewerk ik weer eens wat. Dit maakt dat het soms wel een paar jaar kan duren voordat een schilderij helemaal compleet is.”

De favoriet van Artstudio1622

We vragen aan Sigrid wat haar favoriete werk is en ze geeft aan dat dit Hebban olla vogala is. We zien een werk met daarop twee zoenende vogels op de voorgrond en bovenin misschien wel diezelfde vogels in een iets minder opvallende kleurstelling. “Ik kan hier zelf uren naar kijken,” legt ze uit. “Het zijn zoveel lagen en zoveel media. Het is ontstaan als studie om met gel media transfers te leren werken. Ik was ermee begonnen en na een paar jaar heb ik het pas afgemaakt. Ik heb het gedigitaliseerd en heb daarna oneindig veel nieuwe lagen toegevoegd totdat het ene moment kwam dat het werk ineens af was.”

Stylist Maurice over de werken van Artstudio1622: “Als je twijfelt over een formaat, knip dan eens een vuilniszak uit in de maat die je in gedachten hebt en hang dit op. Zo weet je zeker of deze maat bij je past!”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Artstudio1622 te gaan.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails