Lees het interview met beeldmaker Diana van Tankeren

De werken van Diana van Tankeren

Als twaalfjarig meisje was Diana van Tankeren al gek op fotograferen. Ze bezocht concerten van haar grootste idolen en nam daarbij toen al haar analoge camera mee. Diana geeft ons een kijkje in haar werkproces en deelt graag haar verhaal.

Gelijk verkocht

Helaas werd haar eerste en zo geliefde camera gestolen. Er volgden uiteindelijk meer camera’s, maar ze haalden het eigenlijk net niet bij de eerste camera. “Ze benaderden de kwaliteit van de eerste camera gewoon niet, dus ik gaf het fotograferen op,” zegt Diana. We spoelen de tijd even tien jaar vooruit. Diana was inmiddels een volwassen dame. Muziek was ook nog steeds haar ding, echter was fotografie nog niet in haar leven teruggekeerd. “Totdat een bandlid me vroeg of ik wat foto’s wilde maken van hun concert. Hij had een digitale camera bij zich en die had ik nog nooit in mijn handen gehad. Ik was gelijk verkocht en heb bij thuiskomst een professionele camera aangeschaft!

 1. Vogels Op Tak
  van Diana van Tankeren

Macro-foto's

Diana begon met het maken van macro-foto’s. “In de eerste instantie waren dit insecten,” legt ze uit. Intussen heeft ze haar horizon verbreedt; zo biedt ze ook werken aan van dieren met een mooi schilderachtig effect, en illustraties. “Mijn stijl is vrij divers en ik vind het vooral leuk om van bestaande foto’s iets nieuws te maken. Iets dat weliswaar niet bestaat, wat niet echt is, maar er toch realistisch uit ziet.”

Kwestie van gewoon proberen

Dat Diana kritisch is, dat kunnen we wel stellen. En dat is maar goed ook, want dat houdt haar scherp. “Het is voor mij vooral een ontwikkeling geweest die begint met ‘als ik dit eens zó doe, of op dié manier’, en dan probeer ik weer eens iets anders. Sommige dingen werken heel goed, andere dingen werken weer niet. Het is voor mij een kwestie van gewoon proberen en aanpassen waar nodig en opnieuw aanpassen, etcetera..”

 1. Amerikaanse Bizon
  van Diana van Tankeren

 1. Wit Paard In Mist
  van Diana van Tankeren

 1. Schotse Hooglander
  van Diana van Tankeren

De favoriet van Diana

Diana is een harde werker. Al ‘s ochtends vroeg staat zij fris en fruitig voor de dag om lekker aan de slag te gaan en zij knalt door tot zeker 2 uur in de nacht. En dit alles ondanks haar ziekte. “Ik wilde heel graag werken, maar kwam steeds in de ziektewet. Daarom heb ik me in overleg met het UWV ingeschreven als fotograaf bij de kamer van koophandel zodat ik mijn foto’s commercieel kon aanbieden. Mijn bedrijf is de rode draad in mijn leven, mijn kindje.” Het favoriete werk van Diana is de Schotse Hooglander. En terecht! Want wat is hij lief, hè?! De afbeelding heeft een schilderachtig effect alsof hij zo uit de foto gewandeld komt. “Elke keer als deze afbeelding verkocht is, dan stuur ik een ‘MOOOOO!’ naar een goede vriend van mij! Het is inmiddels “oud nieuws” maar we moeten er steeds weer om lachen”.

Meer werken van Diana van Tankeren zien? Bekijk alle werken van Diana van Tankeren

Bekijk meer beeldmaker interviews

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails