IMG 7739

Duurzame kunst in huis

Duurzaamheid gaat iedereen aan, ook Werk aan de Muur. Wij willen graag onze verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan een betere wereld met een goede balans tussen personeel, het milieu en de maatschappij.

Hoe pakken we dit aan?

Het Werk aan de Muur clubhuis is te vinden in het prachtig Haarlem. Collega’s die in deze stad wonen, komen op de fiets. De collega’s die buiten de stad wonen doen hun uiterste best om het thuiswerken af te wisselen met het werken op kantoor, zodat de impact van de co2 uitstoot beperkt blijft. De kernwaarde duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de Werk aan de Muur cultuur en we proberen op basis daarvan continu onze producten en werkwijzen te verbeteren.

  1. image-maker event stand with all materials
  1. working together behind a laptop
  1. colourful office space with 3 large paintings on the wall
  1. the production of a canvas

Onze werkwijze

We maken kunstwerken voor iedereen. Een klant kiest zelf het formaat en materiaal, waardoor we producten op maat maken. We hoeven hierdoor niet met voorraden van materialen te werken. Pas als er vraag is, produceren we het kunstwerk. Daardoor vervalt bij ons ook het retourrecht. Is een kunstwerk beschadigd of is er een ander reden waardoor de klant het werk niet houdt. Dan stellen we altijd voor het werk te doneren aan bijvoorbeeld een verzorgingstehuis, opvang of andere plek. Wanneer het werk teruggestuurd wordt naar ons kantoor, zorgen we ervoor dat het werk een nieuwe bestemming krijgt.

  1. production process of artwork

Tijdloze kwaliteit

Onze materialen selecteren we met zorg. We willen graag kwaliteit garanderen. We vinden dat je jarenlang van een kunstwerk moet kunnen genieten. En doordat je jarenlang van een kunstwerk geniet, doen we niet mee aan vluchtige mode- en massaproductie.

Duurzame materialen

  1. wooden frames for canvases

Canvas

Om de stevigheid voor minimaal 10 jaar te garanderen, wordt het canvas over elkaar heen gevouwen. Dit zorgt voor een kleine verdikking in het doek, maar voor een zeer lange levensduur. Het houtsoort wat we hiervoor gebruiken is PEFC goedgekeurd hout.

  1. Wallpaper

Behang

Het vliesbehang is biologisch afbreekbaar. Het naadloos behang is stevig en kan tegen een stootje. Wanneer het behang vies wordt, kan het gewoon worden schoongemaakt. Hierdoor gaat het behang een lange periode mee.

  1. Textile fabric in Art Frame animation

Art Frame

Bij Art Frame wordt het gekozen werk afgedrukt op textieldoek en opgespannen in een stevig frame. Het grootste voordeel is dat het doek eenvoudig gewisseld kan worden, zonder dat het gehele kunstwerk vervangen wordt. Wil je dus graag meegaan met nieuwe trends, dan kan je dit doen door enkel het textiele doek te vervangen. Wanneer je de losse doeken bewaard, kan je regelmatig wisselen, zonder het weg te hoeven gooien. Optioneel kan je achter het doek geluiddempende panelen plaatsen voor verbetering van de akoestiek. Het akoestische materiaal, polyesterwol, is gemaakt van gerecyclede PET flessen. Het materiaal geeft geen stofvorming, bevat geen chemische bindmiddelen en is vriendelijk voor de huid. Daarnaast vinden wij het belangrijke dat het materiaal niet giftig is en 100% recyclebaar is.

  1. production of photo art on plexiglass

Moderne materialen

De overige materialen HD Metal, aluminium dibond & acrylglas zijn moderne materialen met museale uitstraling. De afdrukken zijn haarscherp, stevig en zorgvuldig afgewerkt. Hierdoor zijn het tijdloze materialen van goede kwaliteit.

  1. Art Frame

Productie

De materialen worden geproduceerd in Nederland. De productiehuizen zijn zorgvuldig uitgekozen en staan bekend om vakmanschap en liefde voor kwaliteit. Wanneer we in een nieuw land lanceren, zoeken we lokale productieplekken, zodat we zo klein mogelijke afstanden hoeven af te leggen.

Kijkend naar de toekomst

Natuurlijk zijn we er nog lang niet. We willen onze werkwijze nog verder verduurzamen, maar dit gaat in kleine stapjes. Heb je tips & ideeën voor ons? Die horen we graag van je.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails