jacky_header

De fantasierijke illustraties van Jacky

Surrealisme is een geweldige kunststroming en onze Vlissingse Jacky is een kunstenares die hier graag een steentje aan bijdraagt. Ze laat ons zien dat deze stijl nog steeds hip en happening is.

De verschillende stijlen van Jacky

Hoewel we Jacky’s werk surrealistisch noemen, geeft ze hier toch haar eigen draai aan. Zeker als je het vergelijkt met de grote namen zoals bijvoorbeeld Dali. “Stijlvast ben ik misschien niet zo, maar ik hou van surrealisme, magisch realisme en expressionisme,” begint Jacky. We zien in haar werk veel diverse afbeeldingen, gelaagd en netjes bij elkaar geplaatst. “Ik hou van kunst maken. Het is mijn manier om mezelf uit te drukken in beeld.” Jacky’s werken zeggen alles over haar; ze is creatief, fantasierijk, maatschappelijk betrokken en spiritueel. “En ik ben ook een groot fan van sarcasme,” voegt ze eraan toe. Ze vindt het heerlijk om van alles uit te proberen en als we haar vragen om in een woord samen te vatten wat haar stijl is, dan antwoord ze volmondig: “Conceptuele kunst.” Dit zijn twee woorden, maar oke, we rekenen het goed!

 1. Sway
  van Jacky

 1. Fierce
  van Jacky

 1. Dreamer
  van Jacky

 1. Grunge
  van Jacky

Inspiratie

“Soms haal ik mijn inspiratie uit dingen die me maatschappelijk gezien verbazen, zoals het klimaat en dieronvriendelijkheid. Maar eigenlijk altijd komt mijn inspiratie vanuit mijn gevoel”. Jacky werkt heel intuïtief, “verstand op nul en op gevoel in een flow bezig zijn tot het werk vorm krijgt.” Jacky’s talent is opgemerkt door de band Kid Harlequin. Na het zien van haar afbeelding Torment werden ze verliefd! Deze afbeelding prijkt nu op de cover van hun album Itch. Hoe tof is dat?!

 1. Peace on my Mind
  van Jacky

 1. Devotion
  van Jacky

 1. Shame
  van Jacky

Stylist Lianne over de werken van Jacky Gerritsen: "Jacky weet met slechts een paar elementen een zeer krachtige plaat neer te zetten."

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Jacky

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails