header-rob-visser

Haal het buiten naar binnen met een echte Rob Visser aan je Muur

De Bladelse Rob Visser (32) is in het dagelijks leven grafisch ontwerper, maar in het weekend stapt hij al vroeg met het juiste been uit bed om de mooiste foto’s te maken in het bos.

In 2014 kocht hij een camera om eens wat mooie plaatjes te schieten, al was dat toen nog zonder doel. “Ik kocht mijn spiegelreflex eigenlijk puur uit interesse”, legt Rob uit.

Vaak bezoekt hij het Liesbos, nabij Breda. Dit bos is ruim tweehonderd hectare aan bebossing, voornamelijk loofbomen, maar hier en daar af en toe ook een naaldboom. Er zijn lange wandelroutes en korte, en Rob bewandeld ze regelmatig.

Het was een herfstochtend in 2016 en Rob was weer in het bos was om te fotograferen. Een wandelroute bracht hem naar mooie plekjes die hij gelijk vast legde. Op dat moment kreeg hij het fotografie-virus écht te pakken. Hij was verkocht en ging vanaf toen bijna elk weekend vroeg uit de veren. “Niet alleen voor de foto’s,’ begint Rob, “maar ook voor het magische gevoel nog even helemaal alleen in het bos te zijn en te aanschouwen wat het zonlicht en andere weersomstandigheden doen met de natuur.”

foto-rob-visser

Zo ontstond zijn passie voor fotografie in dit thema en al snel ontwikkelde hij zijn eigen stijl. Juist omdat hij grafisch ontwerper is, zit het creatieve er al langer in en dit zie je zeker terug in zijn werk. Zijn kleurgebruik is haast sprookjesachtig te noemen. Dit gaat niet vanzelf; in een sprookjesachtige foto zit ook veel nabewerking. “Hier ben ik al gauw een paar uur per foto mee bezig en dit is nodig, want zo creëer ik precies de sfeer en het gevoel dat ik had op het moment dat ik de foto nam.” En als geen ander weet Rob dit om te zetten naar een geweldige plaat.

Overwhelmed

Op een van zijn trips door de natuur kwam hij plots aan op de plek waar hij de foto Overwhelmed heeft gemaakt. “De manier waarop de lichtstralen op dat moment door de bomen vielen, als een waaier van licht, was overweldigend. Dat gevoel is ook precies teruggekomen in het eindresultaat zoals ik het bedoeld had en daarom is dit een van mijn favoriete werken.”

De mooie lanen en de oude beuken in het Liesbos zorgen elk seizoen weer voor nieuwe mogelijkheden. Zo heeft Rob een serie gemaakt van vier foto’s die hij in zijn herkenbare stijl heeft bewerkt.

Stylist Rosanne over de foto’s van Rob Visser:
Bomen zijn heerlijk rustgevend. Door een foto van Rob als behang te kiezen, lijkt je kantoor optisch een stuk groter en je zal merken dat je meer zen bent met zo’n prachtplaat.

Meer zien? Bekijk alle foto’s van Rob Visser

Uit de community