Acoustic art with flowers Art Heroes

Tips voor betere akoestiek in huis

Verbeter de akoestiek en verminder de galm of echo in de woonkamer, keuken, hal of kantoor. Akoestiek is in veel huizen en kantoren een uitdaging. Akoestiek problemen uiten zich in hinderlijke galm, en hebben hoofdpijn en concentratieverlies als gevolg. Met onze akoestische schilderijen verbeter je de akoestiek! Akoestische panelen zorgen namelijk voor een stillere omgeving. Daarnaast helpen gordijnen, een vloerkleed, stoffen meubels en accessoires ook mee. Door kleine, vaak simpele aanpassingen ben je in no-time van die galm af. Ontdek alle tips om je akoestiek te verbeteren op deze pagina.

 1. Acoustic Art Frame Art Heroes dining table

Onze interieur experts helpen je met praktische tips

Bij Werk aan de Muur zijn we experts in het uitzoeken van mooie wanddecoratie voor bij jou aan de muur. Omdat we je iets moois gunnen, maar ook omdat we willen dat je zo goed mogelijk kunt genieten van iedere ruimte in huis of kantoor. En daar komt daar meer bij kijken dan een mooie foto of schilderij aan de muur. Kunst op speciale akoestische panelen bijvoorbeeld. Want wie zit er te wachten op een vervelende galm of echo door de woonkamer of kantoor? Gelukkig kun je verschillende dingen doen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. We vertellen je er graag wat meer over.

Bekijk de woonkamer collectie Bekijk de kantoor collectie

 1. Acoustic Art Frame Art Heroes landscape

De tips om je akoestiek te verbeteren, in het kort

Voor als je snel advies nodig hebt, een samenvatting. Verder op deze pagina geven we meer toelichting op de tips. Problemen met akoestiek kun je het beste oplossen door kleine verbeteringen door te voeren. Elke verbetering draagt bij aan een betere akoestiek. Denk aan:

 • Splits grote ruimtes op, creëer hoekjes
 • Plaats raamdecoratie
 • Demp de vloer met kleden
 • Kies stoffen meubels
 • Plaats accessoires, zoals planten
 • Hang akoestische wanddecoratie met geluiddempende panelen op

Waar komt die galm eigenlijk vandaan?

Harde en gladde oppervlakken in een ruimte zorgen voor weerkaatsing van geluid. Het resultaat: een storende echo. Kijk eens rond in de ruimte. Hoeveel harde en gladde oppervlakken zie je? Grote raampartijen, glad gestucte muren en gladde vloeren weerkaatsen het geluid. Dit zorgt ervoor dat je ruimte hol klinkt. Zachte materialen absorberen het geluid en vermindert je akoestisch probleem.

Toelichting video links: Harde oppervlaktes zorgen voor de weerkaatsing van geluid

Een vergaderruimte vol klanten en collega’s, een huis vol visite of een leuk etentje met familie klinkt een stuk minder wanneer je last hebt van galm in huis. Terwijl je praat, muziek luistert of televisie kijkt, galmt het geluid door de kamer. Je prachtig vormgegeven interieur blijkt funest te zijn voor de akoestiek.

Toelichting video rechts: Akoestisch schilderij zorgt dat geluid opgenomen wordt en galm afneemt.

Vermoeidheid door de galm in huis

Natuurlijk is het galmende geluid in de eerste plaats vooral heel vervelend om aan te horen. Maar een slechte akoestiek heeft nog meer nadelen. De galm die ontstaat, is behalve hinderlijk ook vermoeiend. Het onnodige geluid zorgt voor slechte verstaanbaarheid en het is moeilijk je nog te concentreren. Als je thuis of op kantoor te maken hebt met een slechte akoestiek, dan verspil je veel waardevolle energie.

 1. Improve your acoustics with Art Heroes

6 belangrijke tips om de akoestiek in huis te verbeteren

De akoestiek kun je op veel manieren verbeteren. Ons advies is om elke keer iets aan te passen en toe te voegen en het effect op de galm te voelen. Met simpele oplossingen kun je veel bereiken en kun je de akoestiek in huis en kantoor in no-time verbeteren.

Tip 1: Verbeter de akoestiek met gordijnen

Grote ramen zorgen voor veel licht in huis en dat is prachtig! Helaas zorgen diezelfde ramen ook voor een flinke weerkaatsing van geluid. Om die galm te verminderen kun je zorgen voor goede gordijnen die het geluid absorberen. Rolgordijnen of plissé gordijnen zijn ook raamdecoraties die kunnen helpen. Of combineer deze met overgordijnen voor de beste combi voor een betere akoestiek.

 1. Acoustic tips living room

Tip 2: Demp de vloer

In de tijd dat iedereen nog tapijt in de woonkamer had, waren er vast minder problemen met akoestiek. Tegenwoordig gaan we graag voor strakke, moderne vloeren. PVC, tegels en keramisch parket zijn allemaal heel stijlvol, maar zorgen er ook voor dat de ruimte hol klinkt. Tapijt plaatsen is dus een goede oplossing, maar een vloerkleed kan ook. Een hoogpolig vloerkleed in de zithoek verbetert de galm in je woonkamer direct.

Tip 3: Creëer hoekjes

In grote ruimtes met lange muren heb je veel kans op een echo. Door de ruimte op te splitsen kun je de geluidsgolven onderbreken en de akoestiek verbeteren. Creëer bijvoorbeeld hoekjes door een boekenkast, als roomdivider, haaks op de muur te plaatsen. Die nieuwe indeling van huis of kantoor is gezellig én voorkomt dat geluiden de hele kamer door zingen.

Tip 4: Kies stoffen meubels

Bij het kiezen van nieuwe meubels denk je niet direct aan de galm in je huis. Toch doet een goed gemeubileerde inrichting wonderen voor je akoestiek. Waar harde materialen, zoals leer en steen, geluiden weerkaatsen, absorberen stoffen meubels juist de geluiden in de woonkamer. Om de akoestiek te verbeteren kun je dus kiezen voor een grote stoffen bank of stoelen met stoffen bekleding. Dat zit heerlijk en vermindert de echo in huis. Toch liever een leren bank? Gebruik dan stoffen kussens om het geluid mee te dempen.

 1. Acoustic tips with accessories

Tip 5: Accessoires zorgen voor betere akoestiek

Met gordijnen, stoffen meubels en een vloerkleed op de vloer verbeter je de akoestiek in je woonkamer, maar daarmee ben je er vaak nog niet. Vooral in grote ruimtes kan die vervelende nagalm erg hardnekkig zijn. Hoor je nog steeds een echo? Ga dan aan de slag met accessoires om nog meer geluid te absorberen en verdere weerkaatsing van geluid te doorbreken. Denk hierbij aan grote planten, een boekenkast, vilten opbergdozen en geluiddempende schilderijen aan de muur.

Blijf je graag bij een minimalistische inrichting en wil je niet teveel accessoires toevoegen om de akoestiek in huis te verbeteren? Kijk dan eens naar speciale geluidsabsorberende panelen voor aan het plafond. Deze akoestische panelen absorberen het geluid en doorbreken de weerkaatsing van geluidsgolven. Kies je voor panelen in dezelfde kleur als je plafond, dan vallen ze nauwelijks op!

Goed om te weten: Geribbelde en gebobbelde vlakken absorberen meer geluid dan gladde oppervlakken.

 1. Acoustic art print from Art Heroes

Tip 6: Een akoestisch schilderij: mooi én nuttig

Je kunt het nuttige ook met het aangename verenigen en kiezen voor een akoestisch schilderij. Dit lijkt heel gewone wanddecoratie, maar is 'stiekem' voorzien van geluiddempende panelen. Heel geschikt dus om de akoestiek in huis mee te verbeteren.

Om een geluiddempend paneel om te toveren tot akoestische kunst, kies je bij ons je favoriete werk voor aan de muur. Wij drukken deze op textiel in iedere gewenste maat. Door dit wisselbare doek over het akoestische wandpaneel te spannen, heeft je muur direct een look die past bij je interieur. Ben je toe aan een nieuwe foto aan de muur of wil je de ruimte een andere uitstraling geven? Dan hoef je alleen maar een nieuw doek te bestellen om over het akoestische schilderij te spannen. In no-time ziet je kamer er dan compleet anders uit.

Ontdek akoestische kunst aan de muur

Voorbeelden van akoestische schilderijen

 • Klantfoto: Celia Thaxter's Garden, Eilanden van Shoals, Maine, als art frame
 • Klantfoto: Holiday van Mirjam Duizendstra, als art frame
 • Klantfoto: Houses on the Achterzaan Artist-Claude Monet van Lars van de Goor, als art frame
 • Klantfoto: Melkmeisje - Meisje met de parel - de Nachtwacht van Lia Morcus, als art frame
 • Klantfoto: Meisje met de Parel - The Metallic Edition (gezien bij vtwonen) van Marja van den Hurk, als art frame
 • Klantfoto: Fierce van Jacky, als art frame
 • Klantfoto: Flourish (gezien bij vtwonen) van Jesper Krijgsman, als art frame
 • Klantfoto: Gwendolyn and the Tulips van Marja van den Hurk, als art frame
 • Klantfoto: De kus, Francesco Hayez (1859), als art frame
 • Klantfoto: Fierce van Jacky, als art frame
 • Klantfoto: David Bowie van Stephen Finer, als art frame
 • Klantfoto: La Femme au Chapeau van Marja van den Hurk, als art frame
 • Klantfoto: Sandy Balance I, Mary Urban van Wild Apple, als art frame
 • Klantfoto: The Age Of Innocence (gezien bij vtwonen) van Jacky, als art frame
 • Klantfoto: Amandelbloesem van Vincent van Gogh (Oker) , als art frame
 • Klantfoto: Modern, Abstract Digitaal Kunstwerk in Grijs Oranje van Art By Dominic, als art frame
 • Klantfoto: Mathieu van der Poel wint in Siena van Leon van Bon, als art frame
 • Klantfoto: "Royal Respect" Bloemstilleven met Delfst blauwe kunst van Sander Van Laar, als art frame
 • Klantfoto: Wildebloemige herfst I van Munich Art Prints, als art frame
 • Klantfoto: Portret van Adriana Croes, Johannes Cornelisz. Geschilderd door Verspronck met potlood van Maarten Knops, als art frame

Akoestiek kan je - in onze mening - het beste aanpakken door steeds kleine verbeteringen door te voeren. Er is niet 1 oplossing waarmee je alle problemen oplost. Na het doorvoeren van een verbetering, heb je direct door wat het effect op de galm is.

Veelgestelde vragen over onze akoestische schilderijen

Canvas heeft van zichzelf geen akoestische functie. Het heeft wel een licht absorberende werking, zoals bijvoorbeeld een vloerkleed.

Ben je op zoek naar een materiaal wat optimaal kan helpen bij het verbeteren van de akoestiek? Kijk dan bij Art Frame met akoestische functie.

Wanneer je kiest voor een Art Frame, krijg je de volgende onderdelen:

 • De print op textieldoek. Dit is een flexibel doek met een rubberen rand.
 • Het doek wordt opgespannen in een aluminium frame
 • Optioneel met geluiddempende panelen. Hiermee kun je de akoestiek verbeteren.

Het product komt als bouwpakket en is zeer eenvoudig te monteren.

Bij een Art Frame kan er gekozen worden voor geluiddempende panelen. Deze panelen worden onzichtbaar geplaatst achter het doek voorzien van een prachtige foto, indrukwekkend schilderij of een mooie illustratie.

Het doek bevat minuscule gaatjes, waardoor het geluid door het doek gaat en wordt geabsorbeerd in de geluiddempende panelen. Op deze manier heb je een prachtig kunstwerk én een oplossing voor galm in huis of kantoor.

Het akoestische materiaal, polyesterwol, zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen. Het materiaal geeft geen stofvorming, bevat geen chemische bindmiddelen en is vriendelijk voor de huid. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar. Ook belangrijk vinden wij.

Goed om te weten: De panelen worden op maat geleverd.

Het polyesterwol heeft een densiteit van 20 Kg per m³ en heeft uitstekende geluidsabsorberende en thermische eigenschappen en is vriendelijk voor de huid.

Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar.

Art Frame wordt geleverd als zelfbouwpakket, inclusief handige inbussleutel. Het geheel wordt verpakt in een stevige kartonnen doos.

Heb je geluidsabsorberende panelen besteld? Deze worden op maat geleverd.

Een koerier komt het pakket bij ons ophalen en brengt het direct bij jou thuis of op kantoor. We werken met koeriersdiensten die gewend zijn om met kwetsbare pakketten om te gaan, dus dat zit wel goed.

Ben je niet thuis? Dan laat de bezorger een briefje achter en kan er een afspraak gemaakt worden om een nieuwe levering te plannen.

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens een verzending. Is je pakket toch beschadigd tijdens transport, neem dan contact met ons op en wij lossen dit dan snel en correct op.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails