interior photo of colourful art wall on red wall

Tips om het kunstwerk te kiezen wat bij je past

Door iets aan de muur te hangen wat je écht mooi vindt, wordt het warme thuisgevoel versterkt. Ben jij toe aan meer kunst en stijl in jouw leven? Ontdek Werk aan de Muur! Kunst voor iedereen. Voor elke stijl en elk formaat.

Ontdek hier de tips van onze stylisten om het werk te vinden die bij je past.

Tip 1: Kies op basis van jouw hobby of passie


Wanddecoratie van je favoriete sport, hobby of passie staat garant voor tijdloosheid. Je grote passie raak je nooit beu! Ben je de grootste fan van de Tour de France, of ben je een Formule 1 fanaat? In ons ruime assortiment vind je iets wat bij jouw voorkeur past.


Bekijk hier de sport en hobby collectie

Tip 2: Op basis van de mooiste herinneringen


Krijg jij kriebels van die ene vakantie? Misschien krijg je wel een brede lach op je gezicht als je denkt aan je favoriete restaurant in Parijs.

Een kaart, foto of schilderij hiervan staat ook prachtig aan de muur! Denk na over je mooiste herinneringen, zoek er een werk van, en vind jouw perfecte plaatje.


Bekijk hier de landen en reizen collectie

  1. Pastel coloured bedroom wallpaper

Tip 3: Op basis van de kamer


Wil je in een specifieke kamer een mooie poster, behang of ander kunstwerk ophangen? Elke kamer heeft zijn eigen kenmerken waar bepaalde materialen of vormen een rol kunnen spelen.

De woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer hebben allemaal een andere sfeer nodig.


Bekijk de kamercollecties

  1. Colourful portrait painting of woman on the wall

Tip 4: Op basis van kleur

Kleur is de verbindende factor in ieder interieur. Door kleuren terug te laten komen in een ruimte creëer je rust.

Om een kleur voorafgaand aan het schilderen op je witte muur te zien, gebruik je de Flexa Visualizer App. Met deze app krijg je een goed idee van hoe een kleur in je interieur staat. We adviseren om eerst het Werk aan de Muur te bepalen en vervolgens de muurkleur.

Wil je extra focus op het schilderij? Bij een licht kunstwerk verf je de achterliggende muur in de een donkere bijpassende kleur. Bij een donker kunstwerk verf je de muur juist in een lichte kleur.


Bekijk de kleurcollecties

  1. Pastel interior with two matching art works

Tip 5: Op basis van trend


Is jouw huis ingericht in een bepaalde trend? Met onze trendcollecties hebben we van de laatste trends mooie collecties samengesteld.

Denk bijvoorbeeld aan een prachtige foto van een verlaten plaats in een industrieel interieur. Of kies een kunstwerk met geometrische vormen. Dit matcht erg goed binnen het Scandinavische interieur of de pasteltrend. Voor de Urban Jungle liefhebbers creëer je een statement met een wandvullend behang van bijvoorbeeld een botanische print. Ben jij meer een retro type? Bekijk dan onze vintage favorieten.


Ontdek hier alle trendcollecties

Tip 6: Op basis van stijl


Onze beeldmakers zijn erg gevarieerd. We hebben diverse getalenteerde fotografen, professionele digital artists, oude meester reproducties en meer.

We hebben daarom collecties per stijl voor je aangemaakt. Zo vind je kunst die past bij jouw stijl! Selecteer de kunstcollectie die bij je past en laat je inspireren.


Bekijk de stijlcollecties

Bonustips van onze stylisten

Test je top 10 live aan de muur met de app

Tips voor het ophangen

Ontdek alle materialen

Schrijf je in voor onze tips!

Wil jij van jouw huis ook een fijn thuis maken met mooie wanddecoratie? Meld je aan en ontvang inspiratie en handige tips direct in je mailbox.

Ik ga ermee akkoord dat ik persoonlijke nieuwsbrieven en andere mailings ontvang voor meer tips, inspiratie en nieuws