interior photo of colourful art wall on red wall

Tips om het kunstwerk te kiezen wat bij je past!

Thuis is misschien wel de belangrijkste plek in ons leven. De plek waar jouw identiteit het beste zichtbaar is. Door iets aan de muur te hangen wat je écht mooi vindt en wat je een goed gevoel geeft als je ernaar kijkt, wordt je thuisgevoel alleen maar versterkt. Ben jij toe aan meer kunst in jouw leven? Ontdek de wereld van Werk aan de Muur! We helpen jou bij het vinden van het perfecte werk.

Tip 1: Kies op basis van jouw hobby of passie

Wanddecoratie van jouw favoriete sport, hobby of passie staat garant voor emotie, interesse en tijdloosheid. Je grote passie raak je immers nooit beu! Ben je de grootste fan van de Tour de France of heb je de droom om zelf aan autoraces mee te doen? Of heb je een passie voor gitaar- of pianospelen? In ons ruime assortiment vind je vast iets wat bij jou voorkeur past. Bekijk bijvoorbeeld de food, muziek, outdoor collecties.

Bekijk hier de sport en hobby collectie


Tip 2: Op basis van de mooiste herinneringen

Krijg jij kriebels van die ene vakantie? Of die keer dat jouw favoriete club won? Misschien krijg je wel een brede lach op je gezicht als je denkt aan je favoriete restaurant in Parijs. Of ben je gek op je eigen omgeving? Een kaart, foto of schilderij hiervan staat ook prachtig aan de muur! Denk na over je mooiste herinneringen, zoek er een werk van, en vind jouw perfecte plaatje.

Bekijk hier de landen en reizen collectie

  1. Pastel coloured bedroom wallpaper

Tip 3: Op basis van de kamer

Wil je in een specifieke kamer een mooie print, behang of ander kunstwerk ophangen? Elke kamer heeft zijn eigen kenmerken waar bepaalde materialen of vormen een rol kunnen spelen.

Bekijk onze kamerpagina's

  1. Colourful portrait painting of woman on the wall

Tip 4: Op basis van kleur

Kleur is de verbindende factor in ieder interieur. Door kleuren terug te laten komen in een ruimte creëer je rust. Om een kleur voorafgaand aan het schilderen op je witte muur te zien, gebruik je de Flexa Visualizer App. Met deze app krijg je een goed idee van hoe een kleur in je interieur staat. We adviseren ook om eerst het Werk aan de Muur te bepalen en vervolgend de kleur van je wand. Wil je extra focus op het schilderij? Verf de achterliggende muur dan in de donkerste kleur uit een schilderij met lichte tinten of juist in de lichtste kleur als het kunstwerk vooral uit donkere kleuren bestaat. Dan knalt het werk er helemaal uit!

  1. Pastel interior with two matching art works

Tip 5: Op basis van trend

Is jouw huis ingericht in een bepaalde trend? Met onze trendcollecties hebben we op basis van kenmerken van de laatste trends mooie collecties samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige foto van een verlaten plaats in een industrieel interieur. Of kies een kunstwerk met geometrische vormen. Dit matcht super goed binnen het Scandinavische interieur of de pasteltrend. Voor de Urban Jungle liefhebbers creëer je een statement met een wandvullend behang van bijvoorbeeld een botanische print. Ben jij meer een retro type? Bekijk dan onze vintage favorieten.

Ontdek hier alle trendcollecties

Tip 6: Op basis van stijl

Onze beeldmakers zijn erg gevarieerd. We veel getalenteerde fotografen, maar ook professionele digital artists en hebben we een groot aanbod Oude Meesters. We hebben daarom collecties per stijl voor je aangemaakt. Op deze manier kun je werken zoeken die passen bij jouw stijl! Selecteer de collectie die bij je past en laat je inspireren. Laat je je liever inspireren door klanten die je voor zijn gegaan?

Bekijk onze bestsellers

Schrijf je in voor onze tips!

Wil jij van jouw huis ook een fijn thuis maken met mooie wanddecoratie? Meld je aan en ontvang inspiratie en handige tips direct in je mailbox.

Ik ga ermee akkoord dat ik persoonlijke nieuwsbrieven en andere mailings ontvang voor meer tips, inspiratie en nieuws.

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Gebruik de app

Tips voor het ophangen

Ontdek alle materialen