Werkaande Muur 161933 Nordsee Dünenzauber Format 2 1 Reiner Würz RW Foto Art

In de vakantiestemming met Reiner Würz

De foto’s van Reiner Würz nemen je weer even helemaal mee terug op vakantie in Duitsland. Reinier komt uit Duitsland, uit Ehringshausen om precies te zijn. Hij trekt graag de natuur in om mooie plaatjes te schieten.

Er ging een wereld open

Het begon voor Reiner allemaal tijdens zijn studie, toen hij een eenvoudige analoge camera had. “Maar mijn passie voor fotografie is eigenlijk alleen maar versterkt na de opkomst van de digitale camera,” zegt hij. “Er ging een wereld voor mij open, want een digitale camera heeft ontiegelijk veel opties die je creativiteit eindeloos veel mogelijkheden biedt.” Voor zeker een langere tijd heeft Reiner zich niet geïnteresseerd voor dingen als techniek en compositie. “Misschien wordt dat in de ogen van andere fotografen als onprofessioneel gezien, maar ik zie het anders. Ik vind het namelijk veel leuker om van alles en nog wat uit te proberen want ik ben van nature heel nieuwsgierig. De mogelijkheden op de camera van vandaag de dag zijn zó uitgebreid, dat ik graag alle compositiemogelijkheden open wil houden.”

De ongerepte natuur

Het geeft Reiners voorkeur om te fotograferen in de ongerepte natuur. Hij houdt van het strand aan de Noord- en Oostzee. “Wat ik vooral mooi vind is dat de natuur zo blijft veranderen. Volgend jaar ziet alles er weer helemaal anders uit dan nu en ook de seizoenen hebben hun invloed op het kleurenpalet. Daarom kom ik graag meerdere keren op dezelfde plekken terug en dan let ik met name op alle veranderingen die tijdens mijn afwezigheid zijn opgetreden. Dan besef je pas echt de kracht en dynamiek van de natuur.” Reiner houdt zich niet bezig met pure documentatie en de weergave van de werkelijkheid, want hij vindt het belangrijk dat een foto meer overeenkomt met het gevoel dat hij had op het moment dat hij het fotografeerde. Dus bewerkt hij zijn foto’s na. “Ik ben heel blij als iemand langer naar mijn foto’s blijft kijken. En al helemaal als mijn foto’s bij de kijker mooie herinneringen oproepen van bijvoorbeeld vakanties."

De favoriete foto van Reiner

De favoriete foto van Reiner is Betoverende Noordzeeduinen. We zien een verlaten strandstoel midden in de duinen langs het strand. Het nodigt ons uit om er lekker in te gaan zitten en te genieten van het uitzicht. Dat het hier om een mooie foto gaat is het Duitse magazine GEO Saison ook opgevallen. GEO Saison is een magazine dat zich voornamelijk richt op mooie reizen, je zou het kunnen vergelijken met bijvoorbeeld het magazine Kampioen van de ANWB. “De foto heeft enkele jaren geleden op de voorpagina gestaan van GEO Saison. Het is voor vele fotografen een droom om een foto op de cover van het magazine te krijgen,” zegt Reiner en hij is zichtbaar tevreden.

Nieuwsgierig naar meer? Klik hier om naar Reiner's shop te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks