Sharon Jumbotron beeldmakers

Kleurrijke collages en abstracte werken van Sharon Harthoorn

Sharon Harthoorn is van origine Zeeuwse en woont nu in de regio ‘waar Brabant Zeeland kust.’ Als grafisch vormgever maakt ze kleurrijke en unieke ontwerpen, van abstract tot kleurrijk retro. Met haar kunst vrolijkt ze interieurs op en tovert ze een lach op je gezicht. “Ik raak steeds weer geïnspireerd door nieuwe stijlen die ik dan met liefde uitprobeer. Mijn stijl zou ik omschrijven als kleurrijk, een beetje richting collage, popart en abstract.”

Over Sharon

WERKT als grafisch vormgever en marketeer IS van origine een echte Zeeuwse WOONT met man en drie katten in Bergen op Zoom INSPIRATIE natuur, fotografie, films, series en muziek HOBBY fotografie, lezen en schrijven van korte verhalen die al in diverse verhalenbundels verschenen zijn

Een kwestie van gevoel

Sinds jongs af aan is Sharon bezig met kleuren, schilderen en tekenen. Totdat ze thuis internet kreeg… Sharon blikt terug: “Ik raakte gefascineerd door webdesign en begon met het ontwerpen in Photoshop. Ik was gelijk verkocht en uiteindelijk ben ik afgestudeerd in Communicatie & Multimedia Design en Experience Branding.” Sharon haalt een deel van haar inspiratie uit prachtige werken van andere kunstenaars. “Vaak is het maken van mooie werken een kwestie van gevoel. Soms kan ik uren bezig zijn met een paar details en soms heb ik de juiste flow te pakken en dan komt de creativiteit vanzelf. Ik raak steeds weer geïnspireerd door nieuwe stijlen die ik dan met liefde uitprobeer. Mijn stijl zou ik omschrijven als kleurrijk, een beetje richting collage, popart en abstract.”

Even laten rusten

Het creatieproces van Sharon begint bij inspiratie. “Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven, natuur, fotografie, films, series en muziek”, somt ze op. “Daarna begin ik met het ontwerpen. Ik zet muziek op die het beste bij mijn gevoel past en ga tekeer in Photoshop. Ik zoek allerlei beelden bij elkaar om er weer een nieuw beeld van te maken. Als ik klaar ben, laat ik het werk even liggen. Bijna net als wijn, even laten liggen en eraan schaven totdat ik tevreden ben”, glimlacht ze. “Ik wil mensen, die op zoek zijn naar iets moois aan de muur, een uniek stuk van kwaliteit leveren.”

Nostalgisch testbeeld

Wat is haar favoriete werk? “Oeh, dat vind ik een hele moeilijke vraag. Ik heb meerdere favoriete werken. Maar als ik moet kiezen ga ik voor ‘Testbeeld – No-Signal! Vario’. Dit is één van mijn eerste werken die mij qua kleurstelling en onderwerp nog steeds heel erg aanspreekt. Dit werk roept een nostalgisch gevoel bij me op. Zelf ben ik geboren eind jaren tachtig en ik kan me nog ontzettend goed herinneren dat het testbeeld regelmatig op televisie was. Dit werk schreeuwt retro en door de felle kleur valt het enorm op. Tip: hang het werk in de woonkamer op tegenover de televisie, dan krijg je een super grappig effect!”

Benieuwd naar meer? Klik hier om naar de shop van Sharon Harthoorn te gaan.

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks