coen_weesjes-omslag-1

Klim met Coen Weesjes naar de top

Ga je naar Oostenrijk, denk dan eens aan Coen. Want Coen Weesjes (45) is een Griekse god van een Oostenrijkse skileraar en hij kan je als geen ander de meest prachtige locaties van laten zien. In het dagelijks leven is hij namelijk bergwandelgids en skileraar en daarnaast ook nog eens fotograaf. Coen neemt ons mee naar de bergen en vertelt ons zijn verhaal.

Bergwandelgids en fotograaf

In 2003 gooide Coen het roer om. Hij pakte zijn spullen en vertrok immer gerade richting het Oostenrijkse Filzmoos. “Hier behaalde ik de benodigde certificaten en kon ik aan de slag als skileraar en bergwandelgids. Omdat mijn passie fotografie is, kunnen mensen ook bij mij terecht voor een fotografie workshop. Het liefst fotografeer ik de landschappen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dan probeer ik de foto’s wel net even iets anders te maken dan andere fotografen. Heel af en toe gaat mijn fantasie aan de haal om een wat dromerige sfeer te creëren.”

Het favoriete beeld van Coen

De werken van Coen blijven niet onopgemerkt. Veel locals hebben zijn Werk aan de Muur hangen. Ook hangt zijn werk in hotels en bij het lokale VVV kantoor. Super tof natuurlijk! “Ja zeker,” zegt hij. “Dat is ook wel een teken dat mijn doel voor een groot deel bereikt is; het sensibiliseren van de bergen en de natuur in al haar schoonheid en kracht.” Het favoriete beeld van Coen is Zonsondergang in de bergen, we zijn benieuwd waarom. “Misschien wel omdat de foto nagenoeg zo uit de camera gekomen is.”

Stylist Lianne over de werken van Coen Weesjes: "In zijn werken kiest Coen voor een wijds uitzicht en dit perspectief zorgt ervoor dat je kamer optisch groter lijkt."

Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Coen Weesjes!

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails