Werk aan de Muur productie materialen

Materialen van de hoogste kwaliteit

Bij Werk aan de Muur kun je je eigen kunstwerk zelf customizen. Je bent in controle. Jij kiest het werk, het materiaal en natuurlijk de maat. Hierdoor heb je niet alleen een echt uniek werk, het past op deze manier ook perfect aan jouw muur en in jouw stijl. Voor welk materiaal ga jij?

Met passie gemaakt door échte vakmensen.

Al onze werken worden met de hand gemaakt. Welk materiaal je ook kiest, het wordt met liefde door deskundigen in hoogwaardige kwaliteit geproduceerd. Hierdoor kunnen we de beste kwaliteit garanderen én op een verantwoorde, duurzame manier produceren. Dan blijft natuurlijk nog de vraag: Wat is jouw favoriete materiaal? Op deze pagina vind je al onze materialen terug, zodat je zeker weet dat je het juiste kiest.

In de video links worden alle video's van onze materialen achter elkaar getoond. Via de icon rechtsboven in de video selecteer je de materialen die je wilt bekijken.

Voor iedereen een passend materiaal

Kies allereerst je favoriete materiaal. Vervolgens kun je het materiaal afwerken naar keuze. Denk aan een lijst, of een matte of glanzende afwerking.

 • Alle materialen
 • Met lijst
 • Mat
 • Glans
 • Wandvullend
 • Wisselbaar
 • Voor buiten
 • Voor eigen lijst

Met lijst

Het materiaal canvas met matte afwerking geeft je het gevoel dat je het originele kunstwerk in huis hebt hangen. Wil je het schilderij nog extra body geven? Ga dan voor canvas met baklijst. Doordat de lijst iets breder is dan het canvas, ontstaat er een mooi ruimtelijk effect. Houd je van luxe? Ga dan voor een gouden sierlijst bij je canvas. Wil je graag glans? Ga dan voor ingelijste fotoprints. In diverse kleuren beschikbaar en optioneel met passe-partout. Wil je een lijst die niet te opvallend is? Ga dan voor print op doek.

Mat

Bijna alle materialen zijn te verkrijgen met een matte afwerking. Wil je een modern materiaal? Bekijk dan staal of aluminium dibond. Wil je graag dat het kunstwerk meer body heeft? Ga dan voor canvas of hout. Wil je graag groots uitpakken? Print op doek of behang zijn dan goede opties. Fotoprint en Xpozer hebben ook standaard een matte afwerking.

Glans

Een glanzend effect geeft je werk diepte. Wil je meer een zijdeglans, ga dan voor aluminium dibond. Dit zie je vaak terug in galeries en musea. Wil je juist meer glans? Kies dan voor staal of acrylglas. Deze materialen hebben dezelfde glanzende look, maar verschillen in materiaal. Bij staal zijn de inkten in het materiaal gezogen, waardoor het erg onderhoudsvriendelijk is. Acrylglas is een luxe variant van dibond door de acryllaat plaat die ervoor is geplaatst en het materiaal zorgt voor meer diepte. Een ingelijste fotoprint wordt ten slotte ook geleverd met niet-ontspiegeld glas.

Wandvullend

Wil je groots uitpakken? Kies dan voor behang of print op doek. Bij behang kan je kiezen uit vliesbehang en naadloos behang. Vliesbehang is 120 grams, scheurvrij én krimpvrij. Wil je liever geen naden? Ga dan voor naadloos behang. Dit materiaal is van airtex, een stevige kunststof. Kun je afnemen en kreukt niet. Wil je een wandvullend materiaal dat je eventueel nog kunt wisselen en dat de akoestiek verbetert? Dan is print op doek jouw materiaal.

Voor buiten

Van een kunstwerk buiten wil je ook jaren kunnen genieten. Ga daarom voor buitencanvas. Door de extra coating, een speciale houtbewerking en roestvrije nietjes kan het tegen alle weersomstandigheden.

Voor eigen lijst

Heb je al een mooie lijst in huis? Alle werken in onze collectie zijn ook verkrijgbaar als losse fotoprint. Met of zonder extra witrand.

Wisselbaar

Wil je graag regelmatig kunnen wisselen van werk? Bij ingelijste fotoprints plaats je gemakkelijk een nieuwe verlijmde fotoprint. Wil je een groter kunstwerk kunnen wisselen? Bij print op doek wissel je eenvoudig het doek in het frame. Deze zijn ook los te bestellen bij ons! Of kies voor Xpozer waarbij je de matte print eenvoudig opnieuw opspant.

Canvas

Kies uit 2 of 4,5 cm dikte

Canvas met baklijst

Kies uit een zwarte, witte of naturel baklijst

Canvas met gouden sierlijst

Een extra touch of gold

Staal

Kies voor een matte of glanzende afwerking

Print op doek

Optioneel met akoestische panelen

Behang

Kies tussen naadloos of vlies behang

Acrylglas

Werken met prachtige dieptewerking

Aluminium dibond

Kies voor een matte of glanzende afwerking

Ingelijste fotoprints

Losse fotoprints of ingelijst

Fotoprints

Prints om zelf in te lijsten

Xpozer

Makkelijk wisselbaar

Hout

Keuze uit multiplex of vurenhout

Buitencanvas

Special bewerkt voor zon, regen en vocht

Ronde kunstwerken

Keuze uit geschuimd pvc of behang

 1. Instagram blog 4 1080x1080px

Special edition: Baklijst in de Kleur van het Jaar van Flexa

Geef je canvas een frisse touch met de Bright Skies baklijst. De Flexa Kleur van het Jaar van 2022! Een kleurrijke, rustige tint die je kunstwerk helemaal passend maakt bij de trend van nu. Onze stylisten hebben de mooiste werken uitgekozen passend bij de Bright Skies baklijst.

Ga naar de collectie

Wil je graag de materialen in het echt bekijken? Maak een afspraak in onze online art studio en onze stylisten laten je het graag zien.


 1. Kadobon Werk aan de Muur

Of geef een bon kado!

We kunnen zelf geen beter kado bedenken. Vind jij dat ook? Je bepaalt zelf de waarde van jouw kadobon. En nog leuker; binnenin de kadobon is ruimte voor een persoonlijke boodschap. De kadobon wordt vervolgens per post verstuurd (zie links een voorbeeld).


Inspiratie voor het juiste materiaal

 1. Canvas kunstwerk Werk aan de Muur Loui Jover

Giclée print op canvas

Een klassiek en tijdloos materiaal

Budgetproof
Canvas doet het goed aan elke wand door de hoge kwaliteit en spierwit linnen. De print is ragscherp en realistische kleuren, waardoor je alle details van jouw gekozen werk blijft zien. Je kunt kiezen tussen 2 of 4,5 cm dik. Om je canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst. Ook beschikbaar voor buiten.

Meer over het materiaal canvas

Problemen met de akoestiek in kantoor of thuis?

Kies voor print op doek met geluiddempende panelen

Bij je bestelling van een prachtig werk op doek, kan je kiezen voor geluidsabsorberende panelen. Deze panelen plaats je achter het doek en nemen geluid op.

Het doek beschikt over zo goed als onzichtbare gaatjes waar het geluid doorheen kan. De panelen hebben uitstekende geluidsabsorberende waardes en zorgen dat het geluid niet weerkaatst maar opgenomen worden. Met een verbeterde akoestiek als gevolg.

Meer over akoestiek Bekijk akoestisch materiaal

Think big!

Formaten om bij weg te dromen

Soms vraagt een afbeelding om meer. Lekker wandvullend bijvoorbeeld. Dat kan met ons behang (naadloos of vlies) en print op doek.


Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails