Houten Small 3

Buitencanvas

Kunst voor op het balkon of aan de tuinmuur

Maak van je tuin of balkon een openluchtgalerie met UV-bestendige en kleurvaste buitencanvas kunstwerken. Deze speciale canvassen zijn ontworpen om de elementen te weerstaan, waardoor je favoriete kunstwerken buiten kunnen schitteren.

Fine-art afdrukkwaliteit

Het buitencanvas is van hoge kwaliteit, geprint op spierwit polykatoen canvas met een ragscherpe en kleurvaste print dankzij 12-kleuren printtechnologie.

Duurzaam en roestvrij

Het canvas is gespannen over een weerbestendig houten frame met een beschermende coating en roestvrije nietjes om roestvlekken te voorkomen.

Voor alle weersomstandigheden

Deze canvassen zijn beschermd tegen verkleuring door de zon en zijn water- en krasbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor buitengebruik. Het houten frame is bestand tegen regen en vocht.

Alles over buitencanvas

Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen over buitencanvas

Jazeker. Het werk wordt geprint op de 12-kleuren printer. De werken worden geprint op spierwit canvas van zeer hoge kwaliteit. Het doek wordt gespannen over een houten frame.

De print op het doek krijgt een speciale coating die het canvas beschermd. Het hout is speciaal bewerkt zodat het tegen vocht en regen kan. De nietjes waarmee het doek wordt vastgemaakt zijn roestvrij waardoor er geen roestvlekken ontstaan.

Je selecteert buitencanvas als volgt:

  1. Ga naar het werk dat je wilt bestellen.
  2. Selecteer 1. Kies het materiaal
  3. Selecteer “Canvas voor buiten”.

De canvas prints worden strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. Hierdoor trekt het niet krom en hangen de canvassen altijd strak tegen de muur. Daarnaast wordt het hout bewerkt zodat het tegen vocht en regen kan.

De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd.

Een andere verhouding of maat kan zeker. Neem contact met ons op, en dan helpen we je graag verder.

Canvas wordt stevig verpakt in plastic bubbelwrap en karton. Een koerier komt het pakket bij onze productie ophalen en brengt het direct bij jou thuis of op kantoor.

We werken met koeriersdiensten die gewend zijn om met kwetsbare pakketten om te gaan, dus dat zit wel goed. Ben je niet thuis? Dan laat de bezorger een briefje achter en kan er een afspraak gemaakt worden om een nieuwe levering te plannen.

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens een verzending. Is je pakket toch beschadigd tijdens transport, neem dan contact met ons op en wij lossen dit dan snel en correct op.

In het algemeen ontvangt u het pakket tussen de 5 en 8 werkdagen. Heb je een spoedje? Neem contact met ons op!


De diverse buitencanvas afwerkingen

De omslag en de dikte (de afwerkingen) van het buitencanvas kun je personaliseren naar jouw wensen.

  1. Capture 2023 11 09 172453

De dikte

2 cm dikte

De zijkant van het canvas heeft de reguliere dikte van 2 centimeter.

4,5 cm dikte

De zijkanten van het canvas is extra dik, en heeft een dikte van 4,5 centimeter.

Heb je een vraag over de afwerkingen? Bekijk de veelgestelde vragen

Een canvas kun je zien als een doek dat om een houten frame wordt gevouwen. Hierdoor is een deel van het werk ook te zien aan de zijkant. Jij bepaalt zelf wat te zien is aan de zijkant van je canvas:

  • Vloeiende zijkanten: het beeld wordt gespiegeld op de zijkanten en loopt vloeiend weg. Het gehele werk is op de voorkant zichtbaar.
  • Gespiegelde zijkanten: het beeld wordt gespiegeld op de zijkanten. Het gehele werk is op de voorkant zichtbaar.
  • Doorlopende zijkanten: het beeld loopt door over de zijkanten van het canvas. Let op: het werk is niet geheel zichtbaar op de voorkant.

Soort omslag bij canvas. Van links naar rechts: vloeiend, gespiegeld en doorlopend.

De canvas prints worden strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. De dikte van dit hout kun je zelf kiezen. Kies een houtdikte van 2 of 4,5 cm.

Op grote formaten oogt de 4,5 cm dikke variant meer robuust. Hang je een 4,5 dik canvas op een plek waar je er vlak langs loopt, een smalle hal of er dichtbij zit, kies dan voor de 2 cm dikke variant. Beide diktes trekken niet krom, dus kies vooral hetgeen wat je het mooiste vindt!

Ja hoor! Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.


  1. Achterkant canvas

Zo hang je buitencanvas aan de tuin- of balkonmuur

Het canvas wordt geleverd met een ophangsysteem. Je vindt het metalen ophangsysteem aan de achterkant van het canvas.

Het ophangsysteem plaats je bovenop een schroef, op de geribbelde rand.

Ook vraagt het om een sterk ophangsysteem ter bescherming van de wind. Daarom zitten aan de zijkanten speciale ophangsystemen zodat je het goed tegen de muur aan kunt bevestigen.

De systemen zijn ongeveer 20 cm vanaf de bovenkant bevestigt.

Heb je een vraag over buitencanvas ophangen? Bekijk de veelgestelde vragen

Het canvas wordt geleverd met een ophangsysteem. Je vindt het metalen ophangsysteem aan de achterkant van het canvas. Bij maten onder de meter komt er één ophangsysteem op. Boven de meter plaatsen er twee achterop. Deze kan je over de schroeven hangen.

Buitencanvas vraagt om een sterk ophangsysteem ter bescherming van bijv. wind. Daarom zitten aan de zijkanten speciale ophangsystemen zodat je het goed tegen de muur aan kunt bevestigen. De systemen zijn ongeveer 20 cm vanaf de bovenkant bevestigt.


Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks