Oude Meester schilderij op canvas gezien bij vtwonen

Canvas

Een klassiek en tijdloos materiaal
Een print op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas prints nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

 1. Canvas print Werk aan de Muur achterkant
 1. Canvas print Werk aan de Muur hoek

Over het product

Canvas prints van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas van de hoogste kwaliteit.

Het canvas wordt strak opgespannen over een houten frame. Om de stevigheid voor minimaal 10 jaar te garanderen, wordt het canvas over elkaar heen gevouwen. Dit zorgt voor een kleine verdikking, maar voor een zeer lange levensduur.

Waarom je kiest voor canvas

Fine-art giclée afdrukkwaliteit
Geprint op spierwit polykatoen canvas van de hoogste kwaliteit.

Ragscherp en kleurvaste prints
Onze printers printen in 12 kleuren. Dit geeft het beste en meest kleurechte resultaat.

Gespannen op duurzaam, goedgekeurd hout
De canvas print wordt kant en klaar geleverd.

Beschermd met een vernislaag
Beschermd tegen verkleuren door de zon, water en (lichte) krassen.

Canvas gezien bij vtwonen Weer verliefd op je Huis

Het materiaal canvas kent veel voordelen. Door de hoge kwaliteit blijf je alle details terug zien, waardoor je nauwelijks verschil ziet met het origineel. Canvas is daarnaast een perfect materiaal voor kleine én grote formaten. Zo laat stylist Marianne in haar make-over zien dat één grote canvas aan een grote lege muur direct zorgt voor een wow-effect.

Kies je favoriete omslag

 1. Canvas print Werk aan de Muur zijkant vervaagd

Vervaagde zijkanten

 1. Canvas print Werk aan de Muur zijkant gespiegeld

Gespiegelde zijkanten

 1. Canvas print Werk aan de Muur zijkant gevouwen

Omgevouwen zijkanten

Bepaal de dikte

 1. Canvas print Werk aan de Muur 2 cm dik

Canvas met 2 cm dikte

 1. Canvas print Werk aan de Muur 4,5 cm dik

Canvas met 4,5 cm dikte

Maak je canvas af

De baklijsten zijn natuurlijk gemaakt van duurzaam hout. Met een baklijst geef je het werk extra body. Doordat de lijst iets breder is dan het canvas ontstaat er een mooi ruimtelijk effect: het canvas lijkt te zweven! Houd je van een chique uitstraling? Ga voor een goud randje! Met de gouden sierlijst krijgt het werk een luxe uitstraling, zonder dat het overdadig wordt.

 1. Instagram blog 4 1080x1080px

Special edition: Baklijst in de Kleur van het Jaar van Flexa

Geef je canvas een frisse touch met de Bright Skies baklijst. De Flexa Kleur van het Jaar van 2022! Een kleurrijke, rustige tint die je kunstwerk helemaal passend maakt bij de trend van nu. Onze stylisten hebben de mooiste werken uitgekozen passend bij de Bright Skies baklijst.

Ga naar de collectie

 1. Canvas print Werk aan de Muur met gouden sierlijst

Gouden sierlijst

 1. Canvas print Werk aan de Muur met zwarte baklijst

Zwarte baklijst

 1. Canvas print Werk aan de Muur met witte baklijst

Witte baklijst

 1. Canvas print Werk aan de Muur met naturel baklijst

Naturel baklijst

Goed om te weten: Door de lijsten wordt je kunstwerk groter. Kies je bijvoorbeeld voor een afmeting van 40x50 cm, dan komen er met een lijst extra centimeters bij. Bij de baklijsten is dit 1,5 cm aan iedere zijde (dan wordt het totaal 43x53 cm) en bij de gouden sierlijst is dit 7cm aan iedere zijde (totaal 54x64 cm).

Bij de baklijst zweeft het werk in de lijst, bij een gouden sierlijst valt de lijst iets over het werk heen.

Jouw eigen foto geprint op jouw favoriete materiaal? Ook dat kan bij Werk aan de Muur. Upload jouw foto op werkaandemuur.nl/eigenfoto en selecteer het formaat en materiaal dat jij in gedachte hebt.

Veelgestelde vragen over canvas

De minimale maat is 20x20 cm en de maximale maat is 250x140 cm bij een dikte van 2 cm. Kies je voor een dikte van 4,5 cm, dan is de maximale maat 250x135 cm.

Goed om te weten: De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd. Wil je een andere verhouding/maat? Neem dan even contact met ons op.

Hiermee bedoelen we de zijkant van het canvas. Een canvas kun je zien als een doek dat om een houten frame wordt gevouwen. Hierdoor is een deel van het werk ook te zien aan de zijkant. Jij bepaalt zelf wat te zien is aan de zijkant van je canvas:

 • Vervaagde zijkanten: de kleuren van het werk komen vervaagd op de zijkant.
 • Spiegelende zijkanten: het werk wordt gespiegeld op de zijkanten.
 • Omgevouwen zijkanten: de afbeelding loopt door over de zijkanten van het canvas.

Soort omslag bij canvas. Van links naar rechts: Vervaagd, gespiegeld en gevouwen.

Een canvas zonder baklijst weegt, in de grootste maat (250x140), ca. 5 kg.

Een canvas met een baklijst weegt, in de grootste maat (250x140), ca. 10 kg.

De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd.

Een andere verhouding of maat kan zeker. Neem contact met ons op, en dan helpen we je graag verder.

Nee, het is een reproductie, waardoor je niet het origineel krijgt, maar een print op canvas. Er is dus geen sprake van een voelbaar reliëf.

Nee hoor. Wij printen op heel fijn geweven katoen, waardoor er geen details verloren gaan.

De prijs van canvas is afhankelijk van het formaat én het werk wat je kiest. Blader door de collectie, kies canvas als materiaal en de maat die bij je past, en je ziet direct de prijs.

Wanneer je onze canvas vergelijkt met andere aanbieders, hebben wij niet de laagste prijs. Dit komt omdat wij inzetten op kwaliteit.

Nee die voel je niet. Dit komt omdat het een giclée print is. Oftewel een druktechniek waarbij het werk wat je gekozen wordt, geprint wordt op hoogwaardig katoen. Doordat het ragscherp is, lijkt het net echt, maar voel je dit niet.

Jazeker. Wanneer je canvas buiten wil hangen, selecteer je bij het bestellen de optie “buiten canvas”. Jouw canvas wordt dan speciaal voor buiten gemaakt. Het canvas krijgt dan een andere coating die het werk beter beschermd en worden er speciale roestvrije nietjes gebruikt waardoor er geen roestvlekken ontstaan.

Je selecteert buitencanvas als volgt:

 1. Ga naar het werk dat je wilt bestellen.
 2. Selecteer 1. Kies het materiaal
 3. Selecteer “Canvas voor buiten” variant.

Het is mogelijk om via ons een foto te laten afdrukken. Het is wel van belang dat deze foto met een goede camera gemaakt is in hoge resolutie en dat jij de rechthebbende eigenaar bent van de foto.

Is dit beide het geval? Upload jouw foto via werkaandemuur.nl/eigenfoto en selecteer de maat en het materiaal dat jij in gedachte hebt.

Door gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 100 jaar of meer. Daarnaast wordt een giclée op canvas handmatig voorzien van meerdere lagen transparant vernis. Het voordeel van het vernissen is dat de kleuren heel mooi naar voren komen en het doek extra beschermd is tegen UV-licht, kras-bestendiger wordt en schoongemaakt kan worden als er bijvoorbeeld stof op komt.

De canvas prints worden tevens strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. Hierdoor trekt het niet krom en kunnen onze canvassen altijd strak tegen de muur hangen.

De canvas prints worden strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. Hierdoor trekt het niet krom en hangen de canvassen altijd strak tegen de muur.

Nee hoor, het canvas wordt kant en klaar geleverd. Het wordt handmatig in elkaar gezet door onze vakmensen. Je hoeft het pakket alleen maar uit te pakken en een mooi plekje aan de muur te geven.

Ja dat kan. De pigmentinkten die we gebruiken zorgen ervoor dat de kleurechtheid tot 100 jaar gegarandeerd kan worden. Na het printen beschermen we de inkten nog extra met een vernislaag.

Zowel de inkten als de vernislag zorgen ervoor dat het UV-bestendig is. Je kan het dus zonder problemen in het zonlicht hangen.

Buitencanvas krijgt een andere coating, zodat het geschikt is voor buiten.

Neem even contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Het canvas kan je afnemen met een (licht!) vochtige doek. Gebruik geen reinigingsmiddel.

Het is mogelijk om via ons een foto te laten afdrukken. Het is wel van belang dat deze foto met een goede camera gemaakt is in hoge resolutie en dat jij de rechthebbende eigenaar bent van de foto.

Is dit beide het geval? Upload jouw foto via werkaandemuur.nl/eigenfoto en selecteer de maat en het materiaal dat jij in gedachte hebt.

Al onze canvassen verkleuren niet. Goed nieuws toch! We gebruiken UV-bestendige inktpigmenten en ook vernissen we het werk 2x. We geven hierom 100 jaar garantie op de kleurechtheid. Dit is onze standaard.

De canvas prints worden strak opgespannen op PEFC-goedgekeurd hout. Hout van hoge kwaliteit dat niet vervormt onder druk. De dikte van dit hout kun je zelf kiezen. Kies een houtdikte van 2 of 4,5 cm.

Op grote formaten oogt de 4,5 cm dikke variant meer robuust. Hang je een 4,5 dik canvas op een plek waar je er vlak langs loopt, een smalle hal of er dichtbij zit, kies dan voor de 2 cm dikke variant.

Overigens betekent het niet dat 4,5 cm dik steviger is. Beide diktes trekken niet krom, dus kies vooral hetgeen wat je het mooiste vindt!

Het canvas is mat afgewerkt.

Je selecteert een canvas met baklijst als volgt:

 1. Ga naar het werk dat je wilt bestellen.
 2. Selecteer canvas bij 1. Kies het materiaal
 3. Selecteer bij “Kies materiaal opties” de variant. Hier zie je de optie “Met lijst”.

Heb je je canvas al thuis? Helaas kunnen we geen baklijsten nasturen. Dit omdat het pakket te kwetsbaar is tijdens transport.

Is je canvas bestelling nog niet verstuurd vanaf onze productie, dan kunnen we deze nog wel toevoegen. Neem contact met ons op zodat we je bestelling kunnen aanpassen.

De baklijsten worden op maat gemaakt met een zwevend effect. Bij de baklijst zweeft het werk in de lijst met ongeveer een 0,5 cm ruimte tussen de lijst en het werk. Samen met de lijst wordt het canvas dat je bestelt van 70x50 in totaal iets groter, ongeveer 73x53 cm.

Je vindt de optie voor een baklijst onder 'variant', bij het materiaal canvas.

Bij ons kan je kiezen uit zwart, wit of naturel. Wil je het graag een ander kleurtje geven? Dit raden we je af. De baklijst wordt met veel passie precies passend om jouw canvas heen gemaakt, waardoor er een strakke binnenafstand is. Wanneer je het gaat loshalen haal je dit uit verband en dat is natuurlijk zonde.

Ja de gouden sierlijst valt over het werk heen. Het werk dat je bestelt wordt met de lijst groter. Aan iedere zijde wordt het werk ongeveer 14 cm groter inclusief lijst. Dus bij 40x50 cm wordt de totale afmeting van je werk 54x64 cm. De lijst is 45mm diep (zijaanzicht).

Neem even contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Jazeker, we denken graag met je mee. Neem even contact met ons op.

Canvas heeft van zichzelf geen akoestische functie. Het heeft wel een licht absorberende werking, zoals bijvoorbeeld een vloerkleed.

Ben je op zoek naar een materiaal wat optimaal kan helpen bij het verbeteren van de akoestiek? Kijk dan bij print op akoestisch doek.

Het canvas wordt geleverd met een ophangsysteem. Je vindt het metalen ophangsysteem aan de achterkant van het canvas. Het ophangsysteem plaats je bovenop een schroef of spijker, op de geribbelde rand. Bij werken met een maat van onder 1 meter komt er één ophangsysteem op de achterkant van het canvas. Voor werken groter dan 1 meter plaatsen we twee ophangsystemen achterop.

Heb je een canvas met baklijst besteld? Het ophangsysteem werkt hetzelfde als canvas zonder baklijst.

Jazeker. Wanneer je canvas buiten wil hangen, selecteer je bij het bestellen de optie “buiten canvas”. Jouw canvas wordt dan speciaal voor buiten gemaakt. Het canvas krijgt dan een andere coating die het werk beter beschermd en worden er speciale roestvrije nietjes gebruikt waardoor er geen roestvlekken ontstaan.

Je selecteert buitencanvas als volgt:

 1. Ga naar het werk dat je wilt bestellen.
 2. Selecteer 1. Kies het materiaal
 3. Selecteer “Canvas voor buiten” variant.

Ja dat kan. De pigmentinkten die we gebruiken zorgen ervoor dat de kleurechtheid tot 100 jaar gegarandeerd kan worden. Na het printen beschermen we de inkten nog extra met een vernislaag.

Zowel de inkten als de vernislag zorgen ervoor dat het UV-bestendig is. Je kan het dus zonder problemen in het zonlicht hangen.

Buitencanvas krijgt een andere coating, zodat het geschikt is voor buiten.

Canvas wordt stevig verpakt in plastic bubbelwrap en karton. Een koerier komt het pakket bij onze productie ophalen en brengt het direct bij jou thuis of op kantoor.

We werken met koeriersdiensten die gewend zijn om met kwetsbare pakketten om te gaan, dus dat zit wel goed. Ben je niet thuis? Dan laat de bezorger een briefje achter en kan er een afspraak gemaakt worden om een nieuwe levering te plannen.

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens een verzending. Is je pakket toch beschadigd tijdens transport, neem dan contact met ons op en wij lossen dit dan snel en correct op. Lees hier alles over onze verzendingen.

In het algemeen wordt het pakket 7 werkdagen na bestelling verzonden. Heb je een spoedje? Neem contact met ons op!

 1. Canvas print voor buiten en tuin Werk aan de Muur

Buitencanvas

Speciaal voor buiten

Wil je de tuin, lounge of balkon mooi aankleden? Kies voor buitencanvas. Net als binnencanvas, worden de werken geprint op spierwit canvas van zeer hoge kwaliteit. Het doek wordt gespannen over een houten frame. Het hout is speciaal bewerkt zodat het tegen regen en vocht kan. Het werk wordt geprint op de 12-kleuren printer. De inkten zijn UV-bestendig, dus de prachtige kleuren blijven ook in de tuin jarenlang kleurecht.

Lees meer over onze buitencanvas.

Laat je inspireren

Wil je het canvas in het echt zien? Maak een afspraak in onze online art studio.

De meeste recente beoordelingen over canvas

Ron Janson
5 / 5

Super mooi werk
Ik heb sinds pas het mooiste voetbal stadion van Nederland aan de muur hangen. Idd , de kuip. Het is nu echt thuiskomen


L.
5 / 5

Mooi afgewerkt met een klein schoonheidsfoutje
Er bleek een fout in het bestand van de foto te zitten waardoor er een witte streep aan de onderkant van het schilderij zichtbaar was. Na melding hebben wij kosteloos een herprint gekregen. Klasse!


Hieke
4 / 5

Leuk om weg te geven
Alles was goed en vlot geregeld, nu nog wat uitzoeken, valt niet mee er is zoveel!! Dus nog geen foto.


Wilco
4 / 5

prachtig produkt
Heel mooi ingelijst canvas


Jeffrey van der bijl
5 / 5

Super mooi !
Grote afbeelding ( 240 x 150 cm ) op canvas laten maken . Moet zeggen zeer tevreden mee . Hele heldere weergave zonder vervagingen . Ga hier vaker bestellen


We ❤ binnenkijken

Klantfoto: Paleis van Amsterdam met exotische vogels, Melchior d'Hondecoeter, op canvas
Klantfoto: Zonsopgang (Impression, soleil levant), Claude Monet, op canvas
Klantfoto: Marten Soolmans van Rembrandt van Rijn, op canvas
Klantfoto: Harmonie - s01c3b van Aimelle ML, op canvas
Klantfoto: A New Day van Jacky, op canvas
Klantfoto: Freddie Mercury Abstract Waterverf Portret van Art By Dominic, op canvas
Klantfoto: "Royal Respect II" Bloemstilleven met Delfst vaasje en roodborst van Sander Van Laar, op canvas
Klantfoto: George Hendrik Breitner. De Oorring, op canvas
Klantfoto: SUNDAY SWING van db Waterman, op canvas
Klantfoto: Portret van een jonge vrouw - Gustav Klimt (gezien bij vtwonen), op canvas
Klantfoto: Schotse Hooglander In Weiland van Diana van Tankeren, op canvas
Klantfoto: WALLFLOWERS (gezien bij vtwonen) van db Waterman, op canvas
Klantfoto: Dame im gelben Kleid, Max Kurzweil (gezien bij vtwonen), op canvas
Klantfoto: Abstract portret (gezien bij vtwonen) van Carla Van Iersel, op canvas
Klantfoto: CALL OF NATURE (gezien bij vtwonen) van db Waterman, op canvas
Klantfoto: imperious Lady, Yudhistira Yogasara van 1x, op canvas
Klantfoto: New Balance I, Eva Watts van PI Creative Art, op canvas
Klantfoto: imperious Lady, Yudhistira Yogasara van 1x, op canvas
Klantfoto: Sway van Jacky, op canvas
Klantfoto: Imagine van Lucienne van Leijen, op canvas

Shop je favoriete werk op canvas

Ontdek populaire collecties

Alle werken in de webshop zijn te verkrijgen op canvas

Schotse hooglanders

Stillevens

Botanische prenten

Popart

Schilderijen

Romantische droomwereld

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails