Werk aan de Muur materiaal hout gezien bij vtwonen Weer verliefd op je Huis

Hout

Haarscherpe prints op duurzaam hout
Breng een beetje natuur in je huis en kies voor het materiaal hout. De houtstructuur is goed te zien door de print heen. Combineer een stukje natuur met prachtige werken uit onze collectie. Alle houtprints hebben een geïntegreerd ophangsysteem, waardoor zij plat aan de muur kunnen worden bevestigd.

 1. Print op hout van Werk aan de Muur hoek
 1. Print op hout van Werk aan de Muur bovenkant

Over het product

Natuurlijk gebruiken we duurzaam hout. Het hout dat we gebruiken is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. Het hout wordt duurzaam gewonnen, en voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe geplant. Voor een print op hout kan je uit twee soorten hout kiezen, namelijk multiplex of vurenhout. Welke soort je ook kiest, je krijgt een superscherpe print. Het hout dat wij gebruiken is een natuurproduct van hoge kwaliteit. In het materiaal kan het voorkomen dat er knoesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn. Dit hoort juist bij het product, zo krijgt jouw nieuwe kunstwerk een extra authentieke uitstraling!

Vurenhout Multiplex

Waarom je kiest voor hout

Haarscherpe afdrukken
Scherpe prints.

Ingebouwd ophangsysteem
Afgezien van een schroefje heb je niets meer nodig,

Kies je favoriete houtsoort
Multiplex of vurenhout.

Duurzaam, goedgekeurd hout
FSC- en PEFC-gecertificeerd hout.

Kies je favoriete houtsoort

 1. Oude Meester op hout multiplex

Multiplex

De multiplex versie is één grote plank (18mm dik). Bij multiplex maken we geen gebruik van een whitewash, waardoor je het hout door de print heen ziet. Dit geeft het werk een warme, authentieke en natuurlijke uitstraling.

 1. Schotse hooglander foto op hout multiplex
 1. Print op hout achterkant
 1. Print op hout hoek
 1. Foto verlaten plek print op hout vurenhout

Vurenhout

In deze variant wordt de afbeelding aan elkaar geschroefd door middel van verschillende planken van 10 cm breed. De planken zijn 17mm dik. Er is een zeer smalle voeg zichtbaar aan de voorzijde tussen de afzonderlijke planken. De planken zijn standaard horizontaal geplaatst, maar kunnen op verzoek natuurlijk ook verticaal geplaatst worden. Voor een optimaal resultaat en de best mogelijke kleurdekking, worden de planken vooraf wit gemaakt, dat wil zeggen dat de planken gegrond worden. Ook wel whitewash genoemd, een effect waar je op slag verliefd op wordt!

 1. Print op vurenhout van Werk aan de Muur zijkant
 1. Print op vurenhout van Werk aan de Muur achterkant
 1. Print op vurenhout van Werk aan de Muur hoek

Veelgestelde vragen over hout

De prijs van hout is afhankelijk van het formaat én het werk wat je kiest. Blader door de collectie, kies canvas als materiaal en de maat die bij je past, en je ziet direct de prijs.

Jazeker. Voor het printen van jouw werk gebruiken we duurzaam hout. Het hout dat we gebruiken is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. Het hout wordt duurzaam gewonnen, en voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe geplant.

Je kan kiezen uit 2 soorten hout:

  • Vurenhout. De vurenhout versie bestaat uit verschillende planken. Daardoor is er op de voorkant een stoere groef te zien tussen de planken. De vurenhouten versie is voorzien van whitewash. Dit zorgt ervoor dat de kleuren zo echt mogelijk overkomen. Je wordt op slag verliefd! Je kiest zelf of je de planken in horizontale of verticale richting wil.
  • Multiplex. De multiplex versie is één grote plank. Bij multiplex maken we geen gebruik van een whitewash, waardoor je het hout door de print heen ziet. Dit geeft het werk een authentieke uitstraling!

Goed om te weten: Beide houtsoorten zijn een natuurproduct van hoge kwaliteit. In het materiaal kan het voorkomen dat er noesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn. Ondanks dat de vurenhout variant voorzien is van een whitewash, kunnen de kleuren anders overkomen dan je op je scherm hebt gezien.

We raden je aan om het werk enkel met een droge stofdoek af te nemen.

Ieder hout is weer anders, daarom kunnen we van te voren niet zeggen wat voor soort houtprint je terug gaat zien. Hierdoor breng je een beetje natuur in je huis!

Dat kan inderdaad voorkomen, omdat we direct printen op hout.

Beide houtsoorten zijn een natuurproduct van hoge kwaliteit. We printen direct op hout, waardoor kan het voorkomen dat er noesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn. Ondanks dat de vurenhout variant voorzien is van een whitewash, kunnen de kleuren anders overkomen dan je op je scherm hebt gezien. Houd er bij multiplex rekening mee dat de houtprint/ kleur licht door het geprinte werk te zien is. Dit zie je vooral in de witte delen van het werk. Dit heeft een charme die een authentiek effect geeft aan het werk.

Jazeker, dat kan. Het is niet nodig omdat het materiaal van zichzelf al goed is. Als je vernis gewoon ontzettend mooi vindt, dan kun je dit achteraf zeker doen. Aan te raden is om blanke vernis te kiezen zodat de kleuren niet veranderen.

Ga uit van ongeveer 12kg per m2. Voorbeeld: 120 x 80 cm is dus 12kg, een paneel van 200 x 120 cm is 28 kg.

Goed om te weten: Het gewicht blijft een indicatie vanwege het aantal achterlatten wat er wordt gebruikt en de 'droogheid' van het hout. Bovenstaande is een gemiddeld gewicht.

De plankjes zijn 10 cm breed. We hebben geen halve planken, want dat wordt niet mooi, vinden wij. Hierom is het afhankelijk van de maat of de planken verticaal of horizontaal worden geplaatst.

Onze voorkeur gaat ernaar uit dat de planken horizontaal geplaatst worden, maar bij halve decimalen in de hoogte, ontkomen we er niet aan de planken verticaal te plaatsen. Als je twijfelt, neem dan contact op met onze stylisten, zij kunnen je helpen bij het maken van je beslissing De tussenruimte van de planken op vurenhout is ongeveer 2 mm.

Jazeker, stuur je foto en wensen per mail naar info@werkaandemuur.nl.

De minimale maat is 30x30 cm en de maximale maat is 245x120 cm.

Goed om te weten: De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd. Wil je een andere verhouding/maat? Neem dan even contact met ons op.

De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd.

Een andere verhouding of maat kan zeker. Neem contact met ons op, en dan helpen we je graag verder.

Werken op hout worden geleverd met ingebouwd ophangsysteem. Hang hem direct op een schroef of spijker en je bent klaar!

Dat is afhankelijk van het houtsoort. Multiplex hangt plat op de muur, want er zit een inkeping in met een dopje. Vurenhout hangt 15mm van de muur en heeft hetzelfde dopje.

Multiplex is berkenhout en is 18 mm dik. Dit is opgebouwd uit laagjes, wat een leuk speels effect geeft. Vurenhout is een gezaagde plank van 17 mm dik. De zijkanten bevatten geen whitewash, en de boven-en onderkant wel.

Je zou het kunnen ophangen onder een afdakje, bijvoorbeeld in een veranda of schuur. De temperatuurschommelingen en de luchtvochtigheid zal wel van invloed zijn op het hout en dat maakt dat het hout buiten een aanzienlijk kortere levensduur heeft. Hierom adviseren we te kiezen voor het materiaal buitencanvas.

In het algemeen ontvangt u het pakket tussen de 5 en 8 werkdagen. Heb je een spoedje? Neem contact met ons op!

De meeste recente beoordelingen over hout

Freek
4.5 / 5

Print op hout; weer eens wat anders dan canvas !
't Was even spannend of ons logo goed uit de verf zou komen op hout. Goed geholpen met een voorbeeld (origineel versus print op hout) op basis waarvan we de print besteld hebben. Werk aan de Muur communiceert en levert vlot conform verwachting :-)


Cor
5 / 5

Fantastisch
Een geweldige zaak, met heel veel verschillende schilderijen, op canvas, ook het verzenden geef ik een 10 met griffel, kan niet beter qua iets kopen daar, doen...


Esther
5 / 5

Ongekend!
Al lang op zoek naar een geschikt schilderij. Bij deze winkel, online uitgekomen en een prachtige Hooglander op hout laten drukken. Binnen een week hing hij aan de muur en is echt prachtig. Een keer met de klantenservice overlegd die zeer ter wille waren. Heel erg bedankt, ga jullie zeker aanraden!


Josetta
4 / 5

Erg mooi geworden?
Communicatie is goed, snelle levering. Heel veel complimenten gekregen, een aantal jullie site doorgegeven?


eric
5 / 5

binnen 3 dagen geleverd, en heel mooi resultaat
Veel keuze in modern en hedendaagse kunst, of eigen idee.op verschillende materiaal. maar allemasl heel mooi afgewerkt


Laat je inspireren

 1. Foto van vuurtoren geprint op hout
 1. Digitale illustratie geprint op hout

Wil je hout in het echt zien? Maak een afspraak in onze online showroom.

We ❤ binnenkijken

Klantfoto: Een pelikaan en ander gevogelte bij een waterbassin, 'Het drijvend veertje', op hout
Klantfoto: Highland Cow II van Atelier Paint-Ing, op hout
Klantfoto: Liefde voor Haarlem | Stadskaart in een hart van Wereldkaarten.Shop, op hout
Klantfoto: Schotse Hooglander close up portret van Sjoerd van der Wal, op hout
Klantfoto: kerk van Paul Waleson, op hout
Klantfoto: 2018-01 van Kris Stuurop, op hout
Klantfoto: Een pelikaan en ander gevogelte bij een waterbassin, 'Het drijvend veertje', op hout
Klantfoto: Zonnige kust vuurtoren Schiermonnikoog van Joris Beudel, op hout
Klantfoto: zeeland zoutelande van anne droogsma, op hout
Klantfoto: Zoutelande van Angela Wouters, op hout
Klantfoto: Tijden van de Dag: Dag Helderheid - Art Nouveau Schilderij Mucha Jugendstil, op hout
Klantfoto: Serre van Esmeralda holman, op hout
Klantfoto: Schotse Hooglander bij avondlicht. Gouden uur. van Henk Van Nunen Fotografie, op hout
Klantfoto: Rendieren in Noorwegen. van Gijs de Kruijf, op hout
Klantfoto: Connected people Spring van Atelier Paint-Ing, op hout
Klantfoto: Doelen Hotel, Amsterdam van Christiaan T. Afman, op hout
Klantfoto: Huis van de Piano speler. van Roman Robroek, op hout
Klantfoto: Brug over gracht Utrecht (Gaardbrug) van Ramona Stravers, op hout

Shop je favoriete werk op hout

Ontdek populaire collecties

Alle werken in de webshop zijn te verkrijgen op hout

Stranden

Verlaten plekken

Oude Meesters

Schotse hooglanders

Natuurlijk wonen

Verlaten plekken

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Gebruik de app

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails