gieler-portret-header1

Michiel Folkers: Van de straat naar het atelier

We gaan even terug naar de jaren negentig, waar de Spice Girl-gekte in volle gang was en Happy Hardcode hip en happening was. Michiel Folkers a.k.a. Gieler, woont in Driebergen, een klein dorpje onder de rook van Utrecht. En zoals hoe het altijd gaat in een dorp, werd zijn buurjongen zijn beste vriend. Ze maakten veel mee samen, tot het noodlot toesloeg en zijn buurjongen naar Amsterdam verhuisde

Over Michiel

Verrassend is dat Michiel veel in Photoshop werkt: “hier probeer ik nieuwe kleurencombinaties uit. Omdat ik met posters van straat werk, word ik geforceerd om nieuwe kleurencombinaties te maken. Dat is anders dan wanneer je naar de schilderswinkel gaat om van te voren je kleurenpalet bij elkaar te selecteren." Naast zijn werk als kunstenaar is Michiel ook nog eens DJ. Van alle markten thuis! “Een mooie combinatie, want met DJ-en verdiende ik mijn brood en kon ik een lange tijd experimenteren met kunst.” Echter valt de kunst van Michiel zeer in de smaak bij het grote publiek en gaat zijn werk heel de wereld over. “Ik kan er van leven. En ik DJ ook nog af en toe.”

De werkwijze

De vriendschap bleef hecht en de trouwe Michiel zocht zijn oude buurjongen regelmatig op. “In Amsterdam was graffiti toen echt BOOMING, alle pubers liepen met een spuitbus op zak en geen muur bleef ongeschonden.” Zo ook de oude buurjongen van Michiel; samen gingen ze op pad ‘stoute dingen doen’ in Amsterdam. Eenmaal thuis in Driebergen ging Michiel in volle gang verder. “Hier was ik vrijwel de enige met deze hobby en wanneer er iets was volgeklad waren gelijk alle pijlen op mij gericht”. Kleine jongens worden groot, en met Michiel groeide ook zijn creativiteit met hem mee. Inmiddels heeft hij een pittig atelier in Amsterdam. De straatmuren heeft hij verruild voor het canvas binnen, al heeft hij de kunst op straat niet achter zich gelaten.

Stylist Lianne over de werken van Michiel Folkers: “De werken van Michiel zijn tijdloos en kleurrijk. Zijn werken doen veel met de sfeer en zorgt voor enthousiaste reacties van klanten.”

Benieuwd naar alle werken van Michiel? Bekijk hier alle werken van Michiel Folkers!

Uit de community

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Bestel een cadeaubon

Schrijf je in voor tips & tricks