sven-broeckx-portret

Sven Broeckx: Fotograaf, vader en avonturier

Sven Broeckx (29) uit Ravels, België, is in het dagelijks leven apotheek-assistent en trotse vader van zijn eenjarig zoontje. Sinds zijn reis naar de Noorse Lofoten in 2014 is hij intensief begonnen met fotograferen.

Sven houdt van beelden met veel kleur, “al probeer ik in nabewerking zo min mogelijk kleuren toe te voegen zodat mijn foto’s de natuur laten zien zoals hoe de werkelijkheid is”.

315b3fb46323271371b5250d6822b257_950x600_fit
Puur natuur van Sven Broeckx

Op vakantie trek ik graag de bergen in om de mooiste landschappen te fotograferen. Wanneer de zon op of onder gaat is de lucht en het landschap vaak het mooist.

4c3cc3ff3918323859315b6ac86ce3b6_950x600_fit
Zijn Koninkrijk van Sven Broeckx
Voor bepaalde berglandschappen kan Sven gerust een hele dag op dezelfde plaats blijven wachten op het juiste licht, of op de mooiste kleuren in de lucht. En soms heeft hij een geweldige foto al in slechts vijf minuten geschoten.

Sven’s favoriete beeld is ‘Zijn Koninkrijk’,. Dit is een prachtige foto van een steenbok, genomen bij zonsopkomst in Chamonix in Frankrijk. “Toen ik ‘s morgens uit mijn tent kwam om de zonsopkomst te fotograferen, liep het dier op slechts tien meter afstand van mijn tent.” In plaats van een rivier te fotograferen, besloot Sven de bok te volgen. De bok bracht hen naar het prachtige uitzicht en hier bleef hij staan. Alsof het afgesproken was, verscheen er een zonnestraal tussen de wolken door, precies gericht op de achterste bergen. Sven had inmiddels zijn plaats genomen op een rots en zijn camera gereed. Nadat de foto gemaakt was, besloot de steenbok Sven te passeren op twee meter afstand. “Dit maakte de beleving van de foto ook echt heel speciaal”.

“Berglandschappen blijven verwonderlijk en ik laat me dan ook graag inspireren door fotografen die zich richten op hetzelfde thema. Zo ben ik een groot fan van het werk van Max Rive, Alex Nail en Stefan Hefele. Alle drie zijn dit fotografen die voor het avontuur kiezen, en telkens met unieke en prachtige beelden komen.”
Buiten de berglandschappen vindt Sven het noorderlicht ook een fantastisch om te zien en te fotograferen. “Of je nu fotograaf bent of niet, dit is echt een geweldig natuurverschijnsel dat ik iedereen aanraad te gaan bekijken”.

Benieuwd geworden naar alle de werken van Sven? Bezoek zijn shop.

a18c2ea5f55f2468ed3507a77eba5625_950x600_fit
De groene regenboog van Sven Broeckx

Uit de community