Natalie Bruns Interview

Van foto naar aquarel

Ooit begon Natalie Bruns uit Huizen met een camera en fantastische foto’s. Vandaag de dag heeft ze haar creativiteit verlengd met het maken van aquarellen. De reis van foto naar aquarel vertelt Natalie ons in deze blog.

Montmiral Frankrijk

Het begon allemaal toen Natalie op drieëntwintigjarige leeftijd voor vier maanden naar Australië vertrok. “Ik wilde altijd al fotograferen,” begint ze, “dus speciaal voor deze reis kocht ik mijn eerste camera."

Zonder enige fotografie ervaring ging ze ermee aan de slag. Het leuke van fotografie is dat je er niet specifiek een opleiding voor hoeft te hebben gevolgd om een goede fotograaf te zijn. Sommige mensen ‘zien het’ gewoon, en Natalie is daar één van. Natalie heeft van nature gevoel voor goede compositie en dat maakt dat autodidacte fotografen ook super goed in hun werk kunnen zijn.

De foto’s die ze in Australië maakte, liet ze ontwikkelen en stuurde ze per post op naar familie in Nederland. “Thuis waren ze enthousiast over de kwaliteit van de foto’s en dat werkte voor mij als stimulans!”

Om deze reden besloot Natalie te sparen voor een professionele camera. Nadat haar spaarvarken goed vol zat en de ideale camera was aangeschaft, rolden er langzaamaan opdrachten binnen. En meer opdrachten, en nog veel meer. Super leuk! “Dit deed me besluiten om naast mijn full-time baan als jongerenwerker mijn eigen bedrijf Shot it fotografie op te richten.

Helaas kwam er een reorganisatie op het werk van Natalie, waardoor zij haar functie in het jeugdwerk niet meer kon uitoefenen. “Hier heb ik zeker dertien jaar gewerkt, maar ik moest het helaas verlaten.” zegt ze. Toch is Natalie niet iemand die bij de pakken neerzit. We zijn even vergeten te melden dat het met haar gehoor niet helemaal goed zat. “Klopt,” zegt ze. “Elk jaar ging mijn gehoor een stukje achteruit en inmiddels was ik 50% van mijn gehoor kwijt.” Dit kon ze operatief laten verhelpen, al was dit niet zonder risico’s. Toch besloot ze hiervoor te gaan. Gelukkig hoort ze nu weer goed en kan ze zonder gehoorapparaat door het leven. Natalie lacht tevreden: “Dit is het mooiste wat mij is overkomen. Al is het is wel heftig om ineens weer te kunnen horen.” Je kunt je voorstellen dat je hersenen opnieuw moeten wennen aan alle geluiden. Een aantal neveneffecten van de operatie hebben ervoor gezorgd dat Natalie nog wel in de ziektewet zit en haar beroep als jongerenwerker niet meer uit kan uitvoeren.
“Tijdens mijn herstel ben ik gaan schilderen, iets wat ik al sinds de middelbare school niet meer had gedaan. Schilderen was voor mij de ideale bezigheid voor als je lichamelijk te zwak bent om eropuit te gaan.”

We zijn blij met haar schilderwerken, want ze heeft talent!

Haar omgeving reageerde enthousiast over haar aquarelkunsten, en zo ondernemend als ze is, heeft dit haar doen besluiten om haar werken te verkopen. Met behulp van het UWV werd er een plan opgezet om weer ‘werk fit’ te worden. “En dat is nu precies waar ik nog middenin zit,” begint ze. “Eigenlijk is het een droom die uitkomt! Mijn eigen business, maar dan niet als hobby maar als betaalde baan!” zegt Natalie enthousiast met een twinkeling in haar ogen. Wij hebben er vertrouwen in.

Dat ze veel dingen leuk vindt om te doen, kun je zien in haar werken. De thematiek varieert van damesportretten, naar bloemen, abstract en meer.

Natalie houdt van reizen en vindt het heerlijk om wat van andere culturen mee te krijgen. “Het liefste ga ik ergens heen waar het landschap groen is en je zo min mogelijk mensen tegenkomt als je er te voet op uit trekt. Mijn laatste grote reis was naar Nieuw-Zeeland, hier maakte ik een rondreis van vijf weken over het zuidereiland. Het was werkelijk een feestje om hier te mogen fotograferen. Ik kies meestal voor wijdse uitzichten zodat je het gevoel krijgt dat je er als enige staat.”

Het favoriete werk van Natalie is In de schaduw. We zien een aquarel portret van een dame met een dusdanige grote hoed op dat de schaduw over haar ogen valt. Dit doet ons afvragen hoe sprekend haar ogen zijn. De kwaliteiten van Natalie zijn niet onopgemerkt gebleven! Haar werk In de schaduw staat namelijk in het juli-nummer van Harpers Bazaar Magazine! Reden om even langs de winkel te gaan dus!

De link naar de persoonlijke shop met aquarellen vind je hieronder. Bekijk hier fotografie werken van Natalie.

Stylist Eileen over de werken van Natalie Bruns: "Prachtige prints waar je heel lang van kunt genieten."
Benieuwd naar alle werken? Bekijk hier alle werken van Natalie Bruns!

Uit de community