Vttv wvojh S18 E05 UITGEEST Header 1250x645px

Weer verliefd op je huis make-over in Uitgeest

Sinds 2012 woont het koppel Jeroen en Marieke met hun dochters en hond in hun vrijstaande woning in Uitgeest. Het koppel runt samen een onderwijskundige praktijk aan huis. Jeroen en Marieke vielen voor de charme van het huis en de opkamer, maar de benedenverdieping is gedateerd. Marieke borrelt van de ideeën, maar Jeroen vindt verandering spannend en houdt Marieke tegen. Beiden hebben een heel andere interieurstijl, waardoor ze er samen niet uitkomen. Gelukkig weet stylist Marianne raad. De woning moet gezelliger en moderner worden gemaakt.

  1. MG 3973 kopiëren

Minimalisme met statements

Jeroen en Marieke hebben beide een andere woonstijl. Zo houdt Jeroen van minimalisme, opgeruimd, strak en modern. Open ruimtes en het ruimtelijke gevoel spreken hem het meest aan. Strakke vakkenkasten met genoeg opbergruimte zijn voor hem onmisbaar om rust te creëren. Ook houdt hij van contrasten, zoals een vlak met kleur op een witte muur. Houten elementen en vloeren in de woning spreekt Jeroen erg aan. Daarnaast vindt hij verlichting in glas een mooi en toevoegend element. Marieke gaat juist graag voor paars flamboyant en statements. Ze houdt van flamboyante, expressieve en klassieke, niet brocante kunst. De combinatie van strak en modern met fluweel en warme kleuren, zoals lichtpaars en kobaltblauw, heeft voor Marieke de voorkeur. Ze vindt het gebruik van rijke stoffen, een moderne keuken en een licht en uniek huis belangrijk. Marieke neigt met haar stijl naar een lichte vorm van 'hotel chique'.

Ontdek minimalistische kunstcollectie

  1. MG 4069 kopiëren
  1. MG 4138 kopiëren
  1. MG 3985 kopiëren
  1. MG 4454 kopiëren

Moderniseren en verbinden

De benedenwoning van het alleenstaande huis uit 1911 is verouderd en moet gemoderniseerd en gezelliger worden gemaakt. Jeroen hecht belang aan een opgeruimd, ruimtelijk en strak interieur, terwijl Marieke juist de warmte van een open haard en gezelligheid door expressieve kleuren en mooie stoffen wil laten terugkomen. Marianne brengt de verschillende interieur stijlen samen door kunstwerken in mixed media-stijl toe te voegen. Ze heeft vier doeken van Renske Herder gekozen voor het koppel. Deze kunstwerken brengen leven en sfeer in de woonkamer door het gebruik van expressieve kleuren, verschillende materialen en unieke vormgevingen.

Lees meer over Renske Herder

  1. MG 4566 kopiëren
  1. MG 3905 kopiëren
  1. MG 4030 kopiëren
  1. MG 4539 kopiëren

Makkelijk van stijl en sfeer veranderen

Marianne heeft ervoor gekozen om 'Less ego, more empathy' en 'Bohemian vrouw portret met een bloem' in een Art Frame in de woonkamer te plaatsen. Het kunstwerk is 220 centimeter hoog en is daarmee een echte eyecatcher. Het Art Frame maakt het mogelijk om gemakkelijk van doek te wisselen. De schilderijen hebben uitgesproken kleuren, unieke vormgevingen en brengen een moderne look aan de woning. Om het expressionistische in balans te brengen met rust en orde, heeft Marianne er ook voor gekozen om nog twee andere werken van Renske Herder op te hangen. Naast de witte deur kiest Marianne ervoor om de schilderijen 'Vrouwenportret in zalmroze en kobaltblauw van achteren' en 'Blauwe vaas of waterkan met lijntekening' van Renske Herder in een natuurlijke baklijst te hangen. Doordat de schilderijen op klein formaat zijn afgedrukt, passen ze mooi bij het interieur en voegen ze ook een strakke en rustgevende touch toe.

Ontdek het materiaal Art Frame

Shop the look

Ja, ik wil ook advies voor mijn lege muren!

Wil jij van jouw huis ook een fijn thuis maken met mooie wanddecoratie? Samen met jou gaan we ontdekken welke kunst past aan jouw lege muren.

Ik ga ermee akkoord dat ik persoonlijke nieuwsbrieven en andere mailings ontvang voor meer tips, inspiratie en nieuws.

Bekijk meer vtwonen make-overs

Zo helpen we je bij het vinden van je droomwerk

Bezoek onze online studio

Ontdek het Werk aan de Muur tafelboek

Schrijf je in voor onze tips & tricks emails