Artist Tips Jumbotron

Tips & veelgestelde vragen

Wil jij een succesvolle beeldmaker worden? Dan ben je hier op de goede plek. Op deze pagina vind je namelijk alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid je shop te openen en te onderhouden. Daarnaast vind je tips van beeldmakers terug die al onderdeel zijn van de Werk aan de Muur community. Veel leesplezier!

Categorieën

Account en dashboard

Waar je kunt verkopen

Wat kan en mag ik verkopen?

Technische eisen

Juridische zaken

Geld verdienen

Profiel

Werken beheren

Marketing en promotie

  1. Jesper Tip Big

Tips van Jesper Krijgsman

1: Tags optimaal gebruiken voor verbeterde vindbaarheid op de site. De collectie van Werk aan de Muur is zeer uitgebreid. Het is daarom niet altijd even makkelijk om voor te zorgen dat jouw werken er tussenuit te springen en vele bezoekers trekt (gelukkig is dit platform in dat opzicht veel beter dan andere platforms. Bekijk daarom je tags kritisch. Lees verder.

2: Jouw werken en shop promoten op sociale media. Facebook en instagram kunnen krachtige middelen zijn om je werk te verspreiden en jouw shop op Werk aan de Muur te promoten. Alle tools hiervoor zijn aanwezig: een werk is makkelijk te delen met voorbeeldafbeeldingen (zie de koppen voor delen onder de materiaalkeuze bij een werk). Ook is je shop makkelijk te delen (zie “promoten” in je dashboard) zodat bezoekers direct in jouw shop belanden. Lees verder.

3: Networking Networking Networking. Dit verschilt voor iedereen, maar het is erg prettig om een netwerk te hebben van gelijkdenkende creatieve mensen met wie je verschillende dingen kunt uitwisselen. Iedereen zal bij het thema promotie verschillende dingen hebben geleerd. En dit is ook een manier waarmee je in de creatieve zone kunt blijven. Lees verder.

Wil je al beginnen?

Wacht niet langer en maak gratis een shop aan.

Maak een shop aan

  1. Tips Topic Wadm N Bruns K

Tips van Natalie Bruns

1: Er is altijd maar 1 foto de allermooiste. Leer heel kritisch naar je eigen werk te kijken en kies er voortaan 1.

2: Zorg ervoor dat je je foto altijd bewerkt en hem dan op 100% groot in beeld zetten. Dan zie je ineens stipjes, vlekjes een vogel in de verte die een stipje is. Die moeten weg. Lees verder.

3: Vergelijk je eigen foto's met die van stock bureaus. Ik zag iemand met 1 blauwe bes, google blauwe bes. Dan zal je zien dat als iemand 1 bes op de foto zet, deze bijna beeldvullend, haarscherp en prachtig van kleur is. Als het totaal niet lijkt op de compositie, scherpte en kleur die je zelf hebt gedaan, dan kun je er vanuit gaan iemand die zoiets zoekt, de foto elders koopt.

4: Er zijn wel 100 tips, maar ik geef er graag nog 1. Geef niet op! Je wordt alleen maar beter van heeeeel veel foto’s maken. Door kritisch ernaar te kijken. Veel te vergelijken met de fotografen die er wel hun geld mee kunnen verdienen. Wat is er anders aan hun foto? Door te leren bewerken en de feedback die jullie krijgen toe te passen, zullen jullie alsmaar beter worden.