Dulux-Farbe des Jahres: Wild Wonder

Flexa Kleur van het Jaar 2023 - Wild Wonder

Tijd om de wonderen van de natuur te omarmen met Wild Wonder in jouw interieur! Door Flexa is dit uitgeroepen tot dé Kleur van het Jaar 2023. Het is een positieve, natuurlijke geeltoon die ons verbindt met buiten en ons in huis beter laat voelen. ’Wild' verwijst naar het vrije gevoel van de natuur, en 'Wonder' naar de natuurlijke magie die overal om ons heen is.

  1. Dulux-Farbe des Jahres: Wild Wonder

Wat is de Flexa kleur van het jaar?

Nu de herfst in aantocht is, is het tijd voor het nieuwe woonseizoen. We bereiden ons voor op lagere temperaturen en een knus huis om op te warmen. Oktober staat daarom ook bekend als de 'woonmaand' van het jaar. De interieur trends van 2023 druppelen alvast binnen, waaronder ook de Flexa kleur van het jaar! Dit is de kleur die iedere interieur liefhebber dit jaar wilt gebruiken aan de muur of in hun woonaccessoires. Deze kleur is samengesteld dankzij verschillende internationale design experts. Samen hebben ze gekeken naar hoe zij het volgende jaar voor zich zien. In 2022 was Bright Skies de absolute favoriet, en 2020 stond het vol met Brave Ground. In het jaar 2023 is het weer tijd voor de zachte, warme tinten. Oftewel: Wild Wonder. Deze kleur is een ode aan de kracht van de natuur. Ook symboliseert het gezelligheid en mentale gezondheid in huis.

Ode aan de kracht van de natuur

Wild Wonder staat voor een natuurlijke sfeer in huis. Maar ook voor zonnige warmte en mentale gezondheid. De kracht van de natuur brengt inspiratie en troost. De Wild Wonder kleur is gebaseerd op tarwe tinten, met een zachte groene ondertoon. Deze natuurlijke kleur brengt rust en een luxe touch aan je muur. Ook is licht van groot belang. Deze kleur is perfect om te spelen met lichtinval. Veel en fel zonlicht zorgt voor een lichtere Wild Wonder kleur, maar met kunstlicht wordt het dan juist geler. Terwijl blauw licht er voor zorgt dat de groene ondertoon naar boven komt.

Wild Wonder kleurenpalet voor in huis

Flexa maakt elk jaar een heel kleurenpalet die past bij de kleur van het jaar. Zo kun je ook in 2023 gemakkelijk de Wild Wonder toepassen in jouw interieur. Wij leggen je de verschillende kleurcombinaties uit.

  1. Dulux Farbtrend 1: Lush

Flexa kleurtrend 1: Lush

Het Lush Kleurenpalet is geïnspireerd op tuinen en bossen. Denk aan groene kleuren, bruintinten en zachte lilatonen. Tinten die een kalm en opgewekt gevoel geven en ons herinneren aan de natuur. De kleur groen heeft een diepgaand en positief effect op zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Moderne abstracte kunst past goed bij deze kleurtrend, maar denk ook aan botanische kunst die het kleurthema versterken.

Handige tip: Zorg voor verbinding in de kamer door de Wild Wonder kleur in meerdere hoekjes terug te laten komen. Denk aan woonobjecten zoals een vaas, of een salontafel. Of leuke wanddecoratie met subtiele Wild Wonder tinten.

  1. Dulux Farbtrend 2: Buzz

Flexa kleurtrend 2: Buzz

Buzz kleuren zijn geïnspireerd op de natuurlijke energie en vrolijkheid. Ze brengen vitaliteit en verbondenheid in een ruimte. Vrolijke tinten zoals roze en oranje passen perfect in ruimtes waar mensen samenkomen zoals huiskamers. De kleuren kunnen zowel alleen als in combinatie worden gebruikt. Wil je helemaal opvallen? Zoek dan pastelkleurige kunst uit die in het kleurschema past, denk bijvoorbeeld ook eens aan een twee- of drieluik.

  1. Dulux Farbtrend 3: Raw

Flexa kleurtrend 3: Raw

In het Raw kleurenpalet zien we kleuren die gebaseerd zijn op stro, paddenstoelen, oker en houtachtig bruin. Het zijn rijke, natuurlijke tinten die nooit overheersen. Ze weerspiegelen natuurlijke rijkdom en creativiteit. Wanneer je kiest voor dit kleurenpallet voeg je diepte en karakter toe aan je huis. Wil je de kamer een final touch geven? Voeg dan industriële kunst of Urbex fotografie toe. Passend is ook kunst in aardse tinten.

  1. Dulux Farbtrend 4: Flow

Flexa kleurtrend 4: Flow

Het Flow palet is geïnspireerd op de getijden, golven en de natuurlijke ritmes van de aarde. De kleuren brengen balans en rust in huis. Denk aan kleurtonen van schelpen, grind en zand: dit zijn warme neutrale kleuren die fris en tijdloos aanvoelen. De kleurtonen van de zee geven ons kant-en-klare kleurencombinaties. Wil je je kamer helemaal afmaken? Hang kunst met een blauwtinten op zoals de zee, lucht of een winterse afbeelding. Je kan ook denken aan een mooie lijntekening die de rust van het kleurenpalet versterkt.

Shop the look

Onze stylisten hebben op basis van alle kleuren uit de verschillende kleurenpaletten de mooiste kunstwerken voor je verzameld binnen deze collectie. Kies je favoriete werk en bepaal zelf het formaat en materiaal, zodat het perfect past bij jouw interieur.

Bekijk hier de Wild Wonder wanddecoratie collectie